L´Ajuntament de Santa Cristina deixa les cinc colles de carnaval en tres naus

L´Ajuntament de Santa Cristina deixa les cinc colles de carnaval en tres naus

Segons Informa Diari De Girona Les cinc colles de carnaval de Santa Cristina d’Aro han signat el nou conveni amb l’Ajuntament per ocupar tres de les quatre naus municipals que tenien destinades fins ara. Membres d’algunes d’aquestes colles han manifestat que, malgrat haver signat aquest conveni, no hi acaben d’estar d’acord perquè hauran d’estar estrets i perquè veien que l’alcalde, Josep Llensa (CiU), no els donava cap altra opció, de manera que acceptaven aquesta reducció d’espai o es quedaven sense, segons van interpretar. Llensa, però, considera que s’ha arribat a una bona entesa amb les colles (Els Merlots, Blaus&Companyia, Les Casta?nyes Voladores, Els Caganers Alegres i Qui els va parir), que agrupen unes 200 persones. Llensa argumenta que les naus no són d’ús exclusiu de les colles i que l’Ajuntament necessita espai de magatzem, a més que el cos de Protecció Civil municipal s’hi podria ubicar, així com una possible nova colla de carnaval.

Tres membres de tres les colles amb qui aquest diari s’ha posat en contacte (Jordi Anglada, de Les Castanyes Voladores; Marc Bosch, Blaus&Companyia; i Xavier Figueras, d’Els Merlots i que també és regidor del PSC a l’oposició) han explicat que abans de parlar amb Llensa ho van fer amb un altre edil del govern, Jordi Oriol, amb qui van arribar a un principi d’acord perquè les quatre colles de tota la vida seguissin al seu lloc a les quatre naus i la cinquena, més recent, compartís la nau de la colla que s’encarrega del Carnestoltes.

No obstant això, Llensa va assumir la regidoria de Serveis d’Oriol i va exigir a les colles que deixessin una nau lliure. L’alcalde argumenta que l’Ajuntament necessita espai i que les naus, malgrat que són “de carnaval”, no han de ser d’ús exclusiu d’aquestes colles ja que són municipals. A més, recorda que aquestes naus s’utilitzen dos o tres mesos a l’any per les colles de carnaval.

Les colles puntualitzen, però, que les naus es van fer per elles a canvi de contraprestacions, com és fer les carrosses dels Reis o organitzar actes per la Festa Major, entre d’altres, concreta Figueras. No obstant això, van mostrar la seva predisposició a atapeir-se més per aprofitar l’espai la resta de l’any, però que ara, cinc colles en tres naus tindran problemes d’espai, especialment quan facin les carrosses dels Reis. La nau que es queda l’Ajuntament ha d’estar lliure el 30 de març i les colles lamenten que han hagut de firmar “perquè no hi havia més remei”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.