Sant Feliu al programa “El Medi Ambient”

Sant Feliu al programa “El Medi Ambient”

Segons Informa Radio Sant Feliu El passat novembre, l’equip de realització del programa El Medi Ambient, de TV3, sota la direcció de Xavier Duran, president de l’Associació Mall i membre de la Junta del Museu d’Història de la Ciutat, va estar filmant a Sant Feliu de Guíxols i la Facultat de Farmàcia de la UB, una sèrie d’entrevistes i imatges per editar un nou programa sota el títol “Els remeis dels pescadors”. La voluntat és aprofundir en l’Oli de peix porc, un remei tradicional utilitzat pels pescadors de la Costa Brava i recuperat a partir de la recerca impulsada per el Museu d’Història – amb l’Ajut del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana – sobre Els remeis tradicionals als pobles pescadors de la Costa Brava.
El programa, que s’emetrà a TV3 els propers 6 i 7 de febrer a les 14.20h, tractarà en un primer capítol sobre la vessant més tradicional d’aquest remei: qui l’utilitzava, com s’elaborava i per a què servia.  En el segon capítol, en canvi, es parlarà dels anàlisis farmacològics als que ha estat sotmès aquest oli, gràcies al suport del Departament de Farmàcia de la UB, que ha donat una explicació científica a allò que fins avui era un saber popular.
Es convida i s’anima aquest capítol, que ens mostrarà com els efectes d’un remei tradicional són explicats per la ciència moderna. Una demostració que la medicina popular pot ser font de nous fàrmacs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.