L’alcalde diu que renunciarà a la paga de Nadal

L’alcalde diu que renunciarà a la paga de Nadal

Segons Informa Radio Sant Feliu El govern espanyol del PP, a través de un reial decret, va decidir que els funcionaris i treballadors de l’administració pública veurien suprimida la seva paga extraordinària de Nadal, la qual cosa, curiosament, no és d’aplicació per als càrrecs polítics.

Volíem saber quants càrrecs de l’Ajuntament rebrien aquesta compensació i l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Joan Alfons Albó, va afirmar a la nostra emissora que només ell tenia dret a percebre la compensació atès que la resta de polítics cobren compensacions econòmiques per assistències i no per sou assignat.

Comentava que totes les pagues retingudes als funcionaris i treballadors de l’Ajuntament s’han de destinar a l’amortització de deute, que és el destí que decreta el govern de Madrid.i no se’n pot fer ús per a altres qüestions.

A la pregunta de si pensava cobrar-la, l’alcalde va dir, en un primer moment, que s’ho pensaria però als pocs minuts va declarar que en faria donació, encara per determinar específicament a qui, però que tenia la llibertat de decidir-ho i que no aniria precisament a l’amortització de deute atès que tenia la llibertat de decidir-ne el seu destí.

Albó va dir que trobava injust que precisament els qui no en tenen cap culpa de la crisi siguin els qui la tinguin que sustentar quan considerava que, abans d’arribar a aquestes persones, hi havia altres responsables com els directors i directius d’alguns bancs que, segurament, sí que hi tenen molt a veure.

Immersos en qüestions econòmiques, i al fil de diversos rumors sobre el sou d’alguns funcionaris, preguntàvem a l’alcalde que en quin lloc del ranking de la seva pròpia administració es trobava quant al seu sou.

Sorprenentment l’alcalde se situava al voltant de número quinze de la llista de l’Ajuntament amb un sou net de 2.249,91€ “molt menys del que cobrava en el meu càrrec a la Generalitat”, de tota manera també reconeixia que “és una decisió voluntària ja que ningú no t’obliga a presentar-te per alcalde”

Per acabar, i al fil de la conversa, vàrem aprofitar l’avinentesa per preguntar-li quina és la situació financera actual de l’Ajuntament de Sant Feliu a dia d’avui. Albó la va considerar coma “molt saludable”. Deia que, per exemple, “una població veïna està a al 120% d’endeutament i Sant Feliu a un 60%, la meitat. Per tant estem bé i, evidentment, quan menys endeutat s’està, menys despeses s’riginen  però la situació a dia d’avui és correcta”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.