El mossèn jutjat per haver-se exhibit al·lega incontinència

El mossèn jutjat per haver-se exhibit al·lega incontinència

Mossèn Valentí Alonso, el rector de la parròquia de Lliçà de Vall i Lliçà d’Amunt acusat d’ensenyar els genitals a menors a la platja de Sant Feliu de Guíxols el 24 de febrer del 2010, va reiterar ahir als jutjats de Girona que l’única cosa que va fer va ser orinar a la sorra. “Pateixo incontinència. Em vaig començar a trobar malament. Estava angoixat. Vaig baixar unes escales que condueixen a la platja. Volia anar a les roques, però no hi vaig ser a temps. En posar els peus a la sorra, no vaig aguantar i vaig fer les necessitats allà. Van ser 30 segons tirant llarg! Vaig comprovar que no hi havia nens i tampoc vaig veure ningú per dalt. De sobte, però, van aparèixer tres parelles de jubilats. Em van cridar i em vaig allunyar per vergonya.”

Llavors es va asseure a les roques, on va continuar el seu “temps de reflexió i retir espiritual”. Va afegir, però, que el fet d’haver orinat a la platja el va deixar “molt nerviós i inquiet”: “El tema de la incontinència m’incomoda. M’ha provocat un trauma psicològic i fins i tot em costava beure aigua abans de sortir al carrer. El 2009, ja vaig comentar la problemàtica a companys que són metges.”

La noia que el va denunciar, Mercedes Fierro –que aleshores tenia 17 anys–, va explicar, en canvi, que el capellà li havia mostrat de manera conscient els genitals: “Jo passejava la gossa. A la meva dreta hi havia uns nens d’entre 5 i 8 anys jugant en una zona de la platja on hi ha gronxadors. L’acusat estava darrere seu. Duia una jaqueta tres quarts, tipus gavardina. Tenia els pantalons descordats, amb els genitals a fora i es va tocar. En cap moment va orinar. El vaig insultar i no va reaccionar. Va fer un mig somriure i va marxar.”

Davant d’aquesta suposada situació, la jove va avisar la policia municipal: “En un primer moment els agents el van perdre de vista. Els vaig tornar a trucar perquè després anava agafat de la mà d’una nena. I, al vespre, el vaig veure davant d’un bar on jo estava asseguda. La meva mare va alertar els Mossos i el van detenir.”

La fiscal demana per a Alonso nou mesos de presó per un delicte d’exhibicionisme. Per la seva banda, l’advocat de la defensa, Josep Maria Pou, en sol·licita l’absolució. Va al·legar, entre altres coses, que els municipals havien tardat com a màxim cinc minuts a arribar i que, en la minuta policial, hi van recollir que no hi havia nens a la platja. Va evidenciar, a més, que la denunciant havia dit ahir en el judici que Alonso s’havia tocat davant d’ella, quan en la seva primera declaració havia assegurat que no.

“Els pares eren a tres metres”

L’advocat d’Alonso va insistir que és estrany que ensenyés els genitals a menors sense que cap progenitor ho veiés: “Fierro diu que els pares eren a tres metres, però només ella l’ha denunciat.” El lletrat va sentenciar que la policia local mai el va perdre de vista, fet que van corroborar els agents que el van identificar a les roques sense que ell s’hi oposés; i, també “com a contradicció”, va concloure que en una declaració anterior Fierro va afirmar que va exhibir-se tres quarts d’hora, quan la policia va arribar al cap d’uns minuts. Per aquest episodi, el Bisbat de Terrassa el va apartar temporalment de les parròquies de Lliçà de Vall i Lliçà d’Amunt (Vallès Oriental), d’on era rector. Aquest gener, però, se’l va autoritzar a retornar provisionalment a la de Lliçà de Vall, en espera que es resolgui el cas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.