La Travessia del port de SFG aplega 367 nedadors d’arreu

La Travessia del port de SFG aplega 367 nedadors d’arreu

Segons informa el Diari de girona, ahir diumenge va ser un gran dia per als nedadors de tot Catalunya que van participar en la 39a travessia del Port de Sant Feliu de Guíxols. Amb una aigua la temperatura de la qual era de gairebé 20 graus i una temperatura ambient que superava amb escreix els 31, un total de 367 nedadors i nedadores es van llençar al mar des de cala Jonca per nedar els 1.100 metres que separaven l’esmentat punt de partida de l’arribada, situada a la platja Gran, davant mateix de l’Ajuntament ganxó, on s’hi havien muntat sengles carpes amb l’avituallament i el centre de control de la prova.
L’esdeveniment esportiu, organitzat per l’Aquàtic Club Xaloc i l’Associació Turística Guixolenca, va despertar una gran expectació, fet habitual en cada edició que s’ha vingut fent. El tresorer de l’Associació Turística Guixolenca, Enric Pla, va posar en relleu que “aquesta cursa no és moderna; es va iniciar a l’any 1910, després es va aturar per diverses causes i des de fa aquests 39 anys s’ha tornat a recuperar”.

Joves i grans
Els participants d’enguany procedien de diversos clubs de natació catalans i comprenien diferents categories d’edats. El primer classificat masculí va ser Guillem Pujol i Belmonte, del Club Natació Mataró, que va invertir en la travessia 12,54 minuts, i la primera dona, Aida Bertran Izquierdo, del Club Esportiu Mediterrani, va trigar 13 minuts justos. Alex Vera Gómez, del Ferca Sant José, 11,51, Jan Giralt Pidemont, del Club Natació Sant Andreu, 11,52 i Ricard Pujol Belmonte,11,53 minuts. La resta de nedadors i nedadores van invertir temps diversos, entre els setze, els vint i la darrera concursant que va trigar 44 minuts en fer la travessia. La cronometració va estar a càrrec de l’empresa “Eos Cronometratge”.
Seguidament es va celebrar la cursa popular, més curta, de tan sols 400 metres, des del punt de sortida a la zona de Can Riu i fins arribar al mateix lloc a la platja davant de l’Ajuntament. Els primers classificats van rebre sengles trofeus, entre ells una copa cedida per Diari de Girona i tots els participants van rebre també un record de la prova.
L’any vinent, per celebrar els quaranta anys de la travessia, l’organització espera celebrar diversos actes lúdics a la platja.

Massiva concentració de nedadors en les dues curses. La travessia llarga i la curta van ser animades Els dos guanyadors de la travessia gran.Animada concentració de participants a l’arribada.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.