Platja d´Aro abonarà 100.000€ per ocupar Ca la Rafaela des de 2003

Platja d´Aro abonarà 100.000€ per ocupar Ca la Rafaela des de 2003

Segons Informa Diari De Girona L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro abonarà a la propietat de Ca la Rafaela 100.492 euros per l’ocupació de l’edifici com a centre cívic des de l’abril de 2003 fins al present mes de juny. Així ho va explicar l’alcalde, Joan Giraut (CiU), que va afegir que hi ha un principi d’acord amb la propietat perquè a partir del juliol l’Ajuntament pagui 2.000 euros al mes (amb l’IVA inclòs) pel lloguer de l’edifici. Aquest contracte seria per dos anys prorrogable, va precisar el batlle. En el ple d’avui, l’Ajuntament aprovarà una modificació de crèdit per fer efectiu el pagament d’aquests poc més de 100.000 euros. El regidor d’ICV, Pedro Torres, va manifestar ahir que estan d’acord amb aquest pagament, la mateixa posició que té la regidora d’ERC, Estel Rodríguez, que entén que s’hi ha de votar favorablement “per responsabilitat”, perquè la propietat mereix la indemnització i per no interrompre les activitats al centre cívic, si bé es va mostrar crítica amb l’actuació de l’Ajuntament d’ocupar un espai que no se sabia si era municipal i en què s’hi van fer inversions.

El pagament d’aquest lloguer en concepte d’indemnització ve arran de la darrera sentència del Tribunal Suprem que confirma que la parcel·la que ocupa és d’ús residencial i no zona d’equipaments, com pretenia l’Ajuntament. El cert és que durant anys hi ha hagut continus plets judicials entre els propietaris i l’Ajuntament per l’ús i la titularitat, i que aparantment han arribat a la seva fi.

Giraut va explicar que el 18 de març de 2004 l’Ajuntament va abonar, també arran d’una altra sentència, 46.928 euros en concepte de lloguer de Ca la Rafaela entre el desembre de 1993 i el març de 2003. Per al 2003, es va acordar que el lloguer mensual fos de 800 euros.
A partir d’aquesta xifra, l’Ajuntament va proposar a la propietat el pagament del lloguer que correspon des de l’abril de 2003 fins el passat mes d’abril. Així, la renda inicial es va actualitzar i l’Ajuntament abonarà pel citat període 98.478 euros, al qual s’hi sumen 2.014 euros més pel lloguer de maig i juny. L’alcalde va concretar amb aquest acord l’Ajuntament salda tots els deutes que pugui tenir amb la propietat. També ha precisat que l’acord amb els propietaris és de paraula.

Respecte a la possibilitat oberta que l’Ajuntament intentés traslladar el centre cívic en el que són les actuals escoles de Castell d’Aro, Giraut no va descartar-ho, si bé també va precisar que es podria mantenir igualment Ca la Rafaela com a equipament municipal si fos necessari.
Quant a la construcció de la nova escola, Giraut va detallar que se segueix endavant amb la voluntat de fer-la amb participació econòmica de l’Ajuntament per accelerar-ne la seva execució i posada en marxa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.