Inscriu-te al curs d’estiu sobre “Aigua i Salut. Balnearis i Banys de Mar”!

Fins el dijous 12 de juliol  podeu fer la matrícula al IV Curs d’Estiu de la Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut en l’Àmbit Rural de la Universitat de Girona, que se celebrarà a Sant Feliu de Guíxols els propers 13, 14 i 15 de juliol.

Aquest any, el curs tractarà sobre Aigua i Salut. Balnearis i Banys de Mar amb la intenció de donar a conèixer el passat i el present del món balneari, a Catalunya i Espanta, prioritzant les perspectives comparades i interdisciplinàries. Es tractaran temàtiques com ara: l’ús històric de les aigües termals, l’arquitectura balneària dels segles XIX i XX; els balnearis com a espais de creació literària; l’explotació econòmica de les aigües minerals; els aspectes mèdics i sanitaris; els banys de mar; la contribució dels balnearis a la consolidació de la pràctica social de l’estiueig entre les classes benestants en el pas del segle XIX al XX; i la pràctica del turisme de salut a l’actualitat. En definitiva, l’objectiu final del curs és donar pautes per entendre la complexa evolució de l’”univers balneari”, des de la seva “època daurada” a la crisi dels anys 60-70 del segle passat, amb especial èmfasi en la seva revalorització en temps més recents, amb la voluntat de plantejar els seus reptes de futur.

Per informació i matrícules (estudiants i professionals): Fundació Universitat de Girona: Innovació i Formació. Edifici Mercadal. Pl. Jordi de Sant Jordi, 1. 17001 Girona. T. 972 210 299. www.fundacioudg.org / www.udg.edu/salutrural.

Us hi esperem!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.