Homenatge i aplec de l’Agrupació Amics de la Sardana de SFG

Homenatge i aplec de l’Agrupació Amics de la Sardana de SFG

Segons Informa Radio Sant Feliu Dissabte passat dia 26, es va oferir un sopar-homenatge al Sr. Pere Gimbernat i Pujadas en el restaurant Can Salvi organitzat per l’Agrupació Amics de la Sardana amb la participació de l’Associació d’Amics de l’Ermita i Paratges de Sant Elm i de l’Ajuntament de la Ciutat.

La festa, a la qual hi va assistir un nodrit grup d’amics del Sr. Gimbernat i la seva família, va ser molt lluïda, amb una qualitat i servei del restaurant excel·lents. S’hi va comptar amb la presència de grans personalitats dins de la cultura catalana en general i del món de la sardana en particular, a més de les autoritats polítiques locals. Van homenatjar el Sr. Gimbernat amb parlaments la Sra. Yolanda Albertí, en representació de l’Associació d’Amics de l’Ermita i Paratges de Sant Elm, la qual també li va lliurar un obsequi de la seva associació ; el Sr. Joan Vidal i Gayolà, el Sr. Joan Domènech i Moner; el President de l’Obra del Ballet Popular, Sr. Bartomeu Duran; el President de la Federació Sardanista de Catalunya, Sr. Joaquim Rucabado; el President de l’Agrupació d’Aplecs de les Comarques Gironines, Sr Xavier Tresserras, així com l’Il.lm. Sr. Alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Sr. Joan Alfons Albó, que va fer lliurament a l’homenatjat d’un obsequi de l’Ajuntament de la Ciutat i finalment, la Presidenta de l’Agrupació Amics de la Sardana, Sra. Dolors Puig la qual també va oferir al Sr. Gimbernat  un obsequi en reconeixement a la seva excel·lent  tasca com a President de l’Agrupació Amics de la Sardana durant vint-i-cinc anys. A cadascun d’ells va respondre el Sr. Pere Gimbernat agraint-los el seu reconeixement de manera molt eloqüent.

Diumenge, dia 27 de maig, es va celebrar, en el Jardins Juli Garreta, el 25è aplec de la sardana de Sant Feliu de Guíxols organitzat per l’Associació Amics de la Sardana amb el patrocini de l’Ajuntament de la Ciutat.

L’esdeveniment va ser un èxit, tant per la qualitat de les cobles i peces que s’hi van interpretar com per l’afluència de públic entusiasta que hi va acudir del diferents indrets del territori per celebrar degudament tan senyalat aniversari. Les cobles: Ciutat de Girona, Rossinyolets i Sant Jordi-Ciutat de Barcelona varen interpretar les sardanes de manera brillant. Es va poder gaudir d’un escollit i encertat repertori de peces, amb l’estrena de SES PLANETES, d’Amadeu Cuadrado i d’ AMICS DE LA SARDANA, dels compositor Joan Manuel Margalef, sardana aquesta última especialment dedicada als sardanistes de la nostra ciutat.

En el decurs de l’acte el President d’Aplecs de les Comarques Gironines, Sr. Xavier Tresserras, va lliurar a l’Agrupació Amics de la Sardana un guardó commemoratiu del 25è Aplec de la sardana, aniversari assenyalat, i dos guardons més corresponents a dos premis obtinguts enguany per la nostra agrupació: el 2on premi al millor llibret de l’edició del 24è aplec i el 3er pel millor cartell corresponent també a l’aplec de 2011.

L’Agrupació Amics de la Sardana agraeix la participació i bona acollida obtingudes en aquest 25è aplec del públic en general i, de manera especial, vol expressar la seva satisfacció i agraïment a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols pel seu patrocini i col·laboració en la organització d’aquest esdeveniment, per a nosaltres tan rellevant.

Agrupació Amics de la Sardana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.