S´inicia la campanya del Peix Blau Ganxó 2012

S´inicia la campanya del Peix Blau Ganxó 2012

Segons Informa Tribuna Ganxona El passat divendres al migdia, i coincidint amb els actes d´inauguració del Festival del Mar, va tenir lloc al port de la ciutat la presentació de la campanya gastronòmica del Peix Blau Ganxó, que sol celebrar-se durant aquestes dates – aquest any s´allargarà fins el 17 de juny-.

Durant la campanya, els restaurants i bars adherits ofereixen als seus clients menús, plats, montaditos i un còctel, tot plegat per a poder descobrir i degustar aquest producte de gran qualitat i valor nutritiu, tota una experiència pels sentits.
Quantes vegades assaborim un fabulós plat de peix i ens plantegem qui l’ha pescat, amb quin tipus d’art de pesca, d’on prové i tantes altres preguntes. El simple fet de pensar-hi ens recorda que, “entre el mar i el plat”, hi té lloc una feina dura i moltes vegades desconeguda com és la del pescador.

Sant Feliu de Guíxols ha estat i és un poble de pescadors. La vida marinera és una lluita permanent contra els elements i, de vegades, la feina dels professionals de la pesca locals, agrupats sota el nom de Confraria de Pescadors de Sant Feliu de Guíxols, està molt poc valorada.

Iniciatives com aquesta afavoreixen els restauradors, dinamitzen el sector pesquer i ajuden a donar a conèixer diferents espècies de peix blau als consumidors. A més de l’anxova i la sardina, podem gaudir del sabor del verat, biso, sorell, bonítol, tonyina, peix espasa,… tots ells capturats per una flota de nou embarcacions dedicades a la pesca de la llum o de l’encerclament i palangre que dóna feina a uns noranta pescadors.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.