L´Ajuntament estudia pagar la meitat de la nova escola de Castell d´Aro

Segons Informa Diari De Girona L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat han obert una porta a l’aportació econòmica municipal per a la construcció de la nova escola de Castell d’Aro. L’actual escola Vall d’Aro, ha manifestat el regidor d’Ensenyament David Prohias (CiU), té una estructura vella i les aules són de dimensions reduïdes, fins al punt que Ensenyament ha reduït la ràtio d’alumnes per aula. A més, també té barracons i el pati ocupa la plaça Poeta Sitjà. Aquest copagament podria arribar al 50% de l’obra, que puja uns tres milions d’euros, però és un assumpte que les dues parts han de tractar més per arribar a un conveni.
L’edil ha explicat que el Departament d’Ensenyament té uns criteris establerts a l’hora de construir noves escoles, per la qual cosa, atenent que la de Castell d’Aro té edifici i barracons, no és una prioritat de manera no es construiria el nou centre educatiu fins d’aquí deu anys, com a mínim. Així, si es tanca aquesta opció de cofinançament, aquesta obra podria adelantar-se, cosa que repercutiria en els infants de la localitat i les seves famílies.

Única reunió
En tot cas, Prohias ha manifestat que aquest tema s’ha tractat en una única reunió, de manera que encara està verd i l’Ajuntament estudia si accepta el copagament. També falta per veure que Ensenyament doni el vistiplau a aquesta forma de finançament ja que, fins ara, els centres escolars han estat pagats íntegrament per l’administració catalana. Tampoc hi ha cap termini.
En tot cas, si es tanqués el conveni d’aquest copagament, Castell d’Aro podria recuperar la plaça Poeta Sitjà que ara ocupa el pati de l’escola Vall d’Aro. Quant a l’edifici antic, aquest quedaria com a equipament per a l’Ajuntament, que per part seva podria destinar-lo a centre cívic de la localitat, després que la Justícia hagi dictaminat que Ca la Rafaela no és municipal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.