L´Ajuntament de Platja d´Aro rescindeix sis contractes laborals per ser irregulars

Segons Informa Diari De Girona Los arquitectes, una advocada i un enginyer que oferien els seus serveis a l’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, a més d’un tècnic de promoció turística i un despatx d’advocats, deixaran de prestar-los després que l’alcalde Joan Giraut (CiU) hagi signat un decret pel qual se’ls rescindeixen els respectius contractes externs. El cas és que els contractes estaven caducats d’acord amb la legislació de l’administració pública, i l’interventor municipal va fer notar l’irregularitat en l’informe del pressupost del consistori d’aquest any, aprovat inicialment el passat 14 de març.
El decret del batlle estableix que es declaren caducats els contractes de serveis “i per tant, sense efecte a partir del dia 30 d’abril de 2012”. Aquest document és del mateix dia en què es va fer la citada aprovació del pressupost. El regidor d’Urbanisme, Josep Maria Solé (CiU), ha explicat que les quatre persones de la seva àrea tenien un contracte extern de serveis. La legislació estableix que aquests contractes no poden allargar-se més de cinc anys, moment en què s’ha de fer una nova licitació del servei, cosa que no es va fer en aquests quatre casos. La regidora del PSC, Dolors Padilla, ha precisat que alguns dels contractats feia més de deu anys que treballaven per l’Ajuntament “i es prorrogaven tàcitament”. I ha afegit que la regularització d’aquesta situació entrava dins l’agenda del seu govern (PSC, ICV i PP) un cop s’hagués enllestit la revisió del POUM donada la necessitat de personal per executar-la. Per ERC, Estel Rodríguez entén que no és necessari tant de personal a l’àrea d’Urbanisme i que, en tot cas, es convoquessin els concursos.
Solé, per la seva banda, ha defensat que d’aquesta manera s’acaba amb la situació irregular dels contractes i ha destacat que ha executat el compromís de reorganitzar l’àrea d’Urbanisme un cop aprovat el POUM. Quant a la feina que es desenvolupa a l’àrea, Solé ha manifestat que es podria entendre que hi hagués queixés per accés de personal si només es tramitessin llicències urbanístiques, però ha apuntat que hi ha més feines que aquestes, especialment per les actuacions previstes en les urbanitzacions, començant pel gran projecte de Mas Nou. I ha afegit que les quatre persones a les quals se’ls rescindeix el contracte “han fet molt bon servei al poble” i que la seva dedicació a l’Ajuntament no era a temps complet.
D’altra banda, l’Ajuntament té entre mans la negociació d’un nou conveni i una valorització dels llocs de treball. La regidora de Règim Intern, Dolors Guirado (CiU), ha manifestat que “són dos temes complicats però que s’han de tirar endavant”. Guirado ha explicat que els dos punts són necessaris: així, ha precisat que la valorització, que farà una empresa externa, es fa perquè algunes places la tenen desfasada, tant amb un excés de valorització com d’escassetat; mentre que el conveni s’ha de renegociar. En tot cas, “la intenció no és abaixar el sou a ningú”. També ha precisat que mirarant què han fet altres consistoris.
L’Ajuntament té uns 260 empleats, entre funcionaris i treballadors laborals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.