L´il·lusionista Xevi consolida el fons que ha donat a l´arxiu de Platja d´Aro

L´il·lusionista Xevi consolida el fons que ha donat a l´arxiu de Platja d´Aro

Segons Iforma Diari De Girona L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i l’il·lusionista Xavier Sala Costa, conegut artísticament com a Xevi, han oficialitzat el conveni que consolida el conjunt de donacions que ha fet a l’Arxiu Municipal en dues etapes. L’any 1980 hi va aportar un primer volum de documents datats entre 1959 i el mateix 1980 relacionats amb la seva primera època artística, i que esdevenia el primer fons personal que ingressava a l’Arxiu. A partir de l’any 2009, l’il·lusionista reprèn l’increment del seu fons i gairebé de forma diària lliura personalment testimonis documentals dels més de 50 anys de trajectòria artística a la Vall d’Aro i arreu del món. Avui hi ha 9.672 registres catalogats de cartells, programes, reculls de premsa i material promocional, una part dels quals digitalitzats, i 5.429 imatges catalogades i digitalitzades.
El conjunt del fons personal facilitat permet aportar llum històrica sobre la cultura, el turisme i l’espectacle del món de la nit a Platja d’Aro i a la Costa Brava en una època emblemàtica, i des de l’òptica d’un artista molt especial. Al tractar-se d’un fons documental obert, atès que Xevi continua treballant, primer s’ha examinat de manera completa i s’ha elaborat un quadre de classificació, i després, ja que l’entrada de material és gradual i presenta una tipologia molt diversa, s’ha optat per realitzar i mantenir un catàleg analític, d’aquesta manera es poden atendre consultes de qualsevol usuari i investigador d’una forma immediata.
En aquests documents es deixa constància de la trajectòria artística de l’il·lusionista al municipi, així com de les seves actuacions a teatres, sales de festes, creuers, televisió i escoles, arreu de Catalunya i a tot el món.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verificació (no es una màquina) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.