La “Ruta dels miradors” i el taller “Ajudes o comparteixes” aquest dijous a la Casa Irla

La “Ruta dels miradors” i el taller “Ajudes o comparteixes” aquest dijous a la Casa Irla

Segons Informa Radio Sant Feliu Aquest dijous 8 de març (18,30h), el SIAD  (Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones) de Sant Feliu de Guíxols presenta a la Casa Irla la ruta dels Miradors, un reconeixement a oficis tradicionalment femenins en el Dia Internacional de la Dona Treballadora. Aquests espais  acostumen a portar nomenclatures masculines i, amb aquesta acció es  vol fer un reconeixement a les dones que  es complementarà amb una actuació musical.

La ruta està dividida en dues parts. La primera surt de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i acaba al mirador més conegut que hi ha a la ciutat, el de Sant Elm. Al mig hi ha quatre miradors batejats amb noms femenins. Tots els miradors disposaran d’un placa identificativa amb imatges realitzades per l’Agrupació  Fotogràfica i Cinematogràfica de Sant Feliu de Guíxols i imatges d’oficis cedides per l’Arxiu Municipal.

El primer mirador es va batejar l’any 2011, amb el nom de “les remendadores”; el segon mirador, el de “les mestres”; el tercer, “les pageses”, i el quart, “les modistes”. El cinquè punt ja seria la pròpia arribada a Sant Elm. Són, en total, 2.57 km, que es poden recórrer en uns 40 minuts.

La segona ruta passa pel camí de ronda. Comença a Cala Jonca, rere el nou Club Nàutic. El primer mirador porta per nom “les peixateres”. El segon mirador, “les criadores”; el tercer, “les mestresses”, i el quart, “les dides”. El cinquè mirador, que ja existia, és el “del túnel”, que acaba a Sant Pol. La dels miradors fa 2.32 km, que es poden fer en uns 45 minuts.

El regidor de Turisme, Juanjo García Cañadas i la regidora d’Igualtat, Verónica Lahoya, presentaran a Casa Irla aquesta interessant ruta, amb una actuació musical de Costa Brava Gipsy Jazz Hot Club,  la projecció d’un vídeo promocional, elaborat per Produeix Feeling i l’audició dels micro-espais enregistrats a Ràdio Sant Feliu que s’emetran durant tot el dia a l’emissora municipal.

Prèviament, a les 5 de la tarda, des del Pla de Barris i a la mateixa Casa Irla anant-hi sol o sola o bé amb la parella, podeu assistir a un taller que porta l’enunciat: ”Ajudes o comparteixes?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.