PSC i Iniciativa qüestionen que es mogui l´hotel i l´auditori del Port d´Aro

Segons Informa Diari De Girona La segona fase del Port d’Aro de Platja d’Aro, la de la seva ampliació, és un assumpte transcendent pel municipi i així ho entenen els grups municipals de l’anterior govern (PSC i Iniciativa per Catalunya els Verds de l’Ajuntament) que van aprovar el POUM i que ja han anunciat que reclamaran totes les justificacions necessàries per la possible modificació de l’emplaçament de l’hotel i, principalment, de l’auditori, dos equipaments que quan van estar al govern i van aprovar el POUM ubicaven a primera línia de mar dins d’aquesta fase i que, ara, l’equip de govern (CiU i PP) vol deixar oberta la seva localització al desenvolupament del Pla Parcial del sector.
La portaveu del PSC, Dolors Padilla, va manifestar ahir que veu com “un error” que no es mantingui la ubicació a primera línia de mar i que no es deixi l’assumpte tancat amb el POUM. Per la seva part, el portaveu d’ICV, Pedro Torres, va assegurar que “no consentirem modificacions” que no apareguin en els requeriments de la Comissió d’Urbanisme. En aquest sentit, va concretar que el seu grup estarà molt atent al que passi en el Port d’Aro i que exigirà, si es canvia d’emplaçament, que estigui ben justificat amb els informes econòmics que ho indiquin. En tot cas, els dos grups estan a l’expectativa de la comissió informativa en què el govern els expliqui la situació i què es vol fer a Port d’Aro.
L’anterior govern (PSC, ICV i PP) va aprovar provisionalment el maig passat el POUM amb el vot en contra de CiU i ERC que van recriminar que es fes a tocar de les eleccions municipals. Aquell document posava l’hotel i l’auditori del Port d’Aro a primera línia de mar, un lloc “immillorable” segons Padilla. Ja aleshores, CiU defensava que aquest auditori s’havia d’emplaçar al costat de la Masia Bas o, si havia d’anar al Port d’Aro, que s’ubiqués al costat de la carretera.
Dissabte passat, l’alcalde Joan Giraut (CiU) explicava en aquestes pàgines que entre algunes modificacions que presentarà el text refòs del POUM que l’Ajuntament ha de presentar a Urbanisme hi ha que es deixa oberta al pla parcial l’ubicació de l’auditori.
Pedro Torres, a més d’anunciar que es mirarà el canvi amb lupa, va manifestar que amb l’auditori i l’hotel a primera línia de mar hi havia un equilibri urbanístic (va explicar que per ubicar aquests equipaments a primera línia de mar s’havia arribat a un acord amb els propietaris pel qual es treien vivendes de protecció oficial del sector que, va apuntar, potser s’hauran de tornar si es toca).
Per la seva banda, Padilla va manifestar que no tancar la ubicació de l’auditori i un hotel en el POUM i deixar-ho pel pla parcial significa que Giraut “no s’afronta a les necessitats i no afronta les seves responsabilitats” com a batlle. I va afegir que la normativa exigeix que si hi ha un canvi al POUM estigui raonat i millori la proposta anterior, cosa que veu difícil ja que entén que no hi ha millor lloc a la Costa Brava per fer un auditori.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.