Un flamenc exhaust aterra a la platja de Sa Conca de Platja d´Aro

Un flamenc exhaust aterra a la platja de Sa Conca de Platja d´Aro

Segons Informa Diari De Girona El Grup de Natura Sterna es va fer càrrec aquest diumenge d’un flamenc adult que va aterrar a la platja de Sa Conca de Platja d’Aro i ja no es va poder enlairar. Segons el president de l’entitat naturalista, Jaume Ramot, l’au es trobava exhausta com a conseqüència de la fred i de la tramuntana que bufava, ja que volava cap al nord. La intenció de l’entitat és entregar l’ocell als Agents Rurals perquè se’n facin càrrec.
Ramot ha explicat que diumenge tres flamencs van aterrar a les platges de Platja d’Aro: dos a la Gran i un a Sa Conca. No és un fet estrany ja que l’any passat, ha apuntat Ramot, ja se’n van trobar un altre provinent del Delta de l’Ebre. Segons explica, per aquesta època els flamencs es dispersen i van als aiguamolls de l’Empordà o al golf de Lleó. La fred d’aquests dies i la tramuntana que els bufava en contra podrien explicar que fessin un aterratge per descansar a Platja d’Aro. Ramot també ha subratllat que són aus planadores, cosa que els perjudica molt si es troben vent en contra.
Els flamencs de la platja Gran van poder remuntar, però el de Sa Conca no va poder aixecar el vol. “No tenia força per volar. Va intentar marxar nedant pel mar però les onades el tornaven. Estava molt dèbil”, ha detallat Ramot. D’aquest se’n desconeix la procedència perquè no està anellat.
Així, amb l’ajuda de la unitat mediambiental de la Policia Local de Platja d’Aro i gent que hi havia a la platja, van aconseguir acorralar l’au i agafar-la. Ramot ha comentat que l’au estava gelada.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.