Del 2008 al 2011 l’increment de la morositat de l’Ajuntament de SFG és del 49%

Del 2008 al 2011 l’increment de la morositat de l’Ajuntament de SFG és del 49%

Segons Informa Radio Sant Feliu Les administracions locals estan amb les arques eixutes a causa de la severa crisi que estem patint per una banda i, pel l’altra, viuen el vertigen que suposa que les administracions superiors (Generalitat i Estat) els hagin deixat sense ingressos a l’espera que s’estableixin les noves polítiques pressupostàries de contenció que, si bé estan anunciades, no acaben d’estar definides.

Només hi ha hagut una resposta acceptable per part de la Diputació, segons afirmava a la nostra emissora l’alcalde, Joan Alfons Albó, que recordava que, per posar un exemple, encara esperen l’aportació de la Generalitat del passat curs 2010-2011 per a les escoles bressol i l’Escola Municipal de Música, per la qual cosa l’Ajuntament ha avançat els diners i el que ja és surrealista és que els ajuntaments tinguin que fer de banc dels qui precisament han d’injectar diners als municipis.

Això si, el decret per fer una puja del 10% de l’IBI (que a Sant Feliu es calcula que serà del 12’04%) s’imposa d’ara per ara i la incertesa d’aquesta situació provoca que les administracions locals estiguin funcionant, com és el cas de Sant Feliu, amb pressupostos prorrogats perquè ningú no és capaç de redactar el del 2012 si les instàncies superiors no ensenyen les seves cartes.

Fa uns dies l’alcalde,reunia a tots els caps d’àrea de l’Ajuntament per tal de fer-los partícips de la situació econòmica a dia d’avui. La interventora va fer una relació de les despeses fixes així com dels ingressos que genera el consistori amb el resultat de més despeses que ingressos només en el manteniment del dia a dia i es va demanar implicació i responsabilitat per tal de no patir situacions com les d’altres ajuntaments, com el de Tossa de Mar, que ja no abasta per cobrir les nòmines dels treballadors.

Albó va declarar a RSF que la morositat, respecte al 2008, ha crescut en un 49% i, si bé la dels ciutadans està controlada, la de les administracions els porta de corcoll atès que la bossa d’estalvis es va buidant al temps que no arriben els recursos endarrerits ni hi ha notícies de quins poden ser els futurs.

Per tant, considera que ara s’ha de filar molt prim ja que sobre el paper els diners hi són però no hi ha liquidesa. Albó comentava, de memòria, que les despeses mensuals ronden els 760.000 €  i els ingressos els 700.000 € i que cada mes s’han de pagar els 324.000 de l’empresa Cespa o els 60.000 € de l’empresa de neteja d’edificis, Valoriza, a més dels consums entre altres.

L’alcalde deia que, per tant, hem d’afinar , fer el cobrament correcte de les coses i anar reclamant a la Generalitat i al Govern Central el que ens pertoca ja que, tot i això, no volem ni podem parar per posar alguns aspectes i projectes de la Ciutat a la línia de sortida per no perdre possibilitats de cara al futur pel que fa a la creació de riquesa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.