Sant Feliu buscarà dies perquè locals d´oci nocturn puguin tancar a les 8 del matí

Segons Informa Diari De Girona L’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Joan Alfons Albó (CiU), va manifestar en el ple d’ahir, en el punt de la compareixença del regidor de Seguretat Ciutadana, Francisco Cárdenas (CiU), per assumptes de la Policia Local, que l’Ajuntament buscarà amb els locals d’oci nocturn unes dates (es va manifestar cinc dies) perquè puguin tancar a les vuit del matí. Va sorgir en la discussió amb el portaveu de Tots per Sant Feliu, Carles Motas, sobre el fet que no s’hagi comprat un vehicle per la Policia Local malgrat que hi havia la dotació i sobre el tancament dels locals d’oci nocturn que la Policia Local va fer la nit de Cap d’Any a dos quarts de cinc de la matinada.
Motas ja va comentar que, malgrat reclamar la compareixença de Cárdenas, entenia que la responsabilitat era del batlle. Cárdenas va explicar respecte del vehicle que no s’havia adquirit encara, tot i que hi havia una partida de 24.000 euros, perquè en mancaven uns 4.300 més. I que el tancament dels bars musicals es va efectuar a dos quarts de cinc de la matinada malgrat que l’horari és a dos quarts de quatre.
Motas va criticar l’alcalde per donar festa la nit de Cap d’Any als dos inspectors de l’Ajuntament, a més de tots els caporals, amb només un sergent i cinc agents en actiu. Motas va lamentar que “no hi havia ningú per prendre decisions” i va criticar al batlle que “denigrés” al cos dient que “hi és per tocar els nassos a la gent”.

Les festes, cosa del cap
Albó va replicar que la planificació de la Policia la fa el seu cap i, si bé va reconèixer que “crida l’atenció que com a mínim hi ha d’haver un caporal”, va afirmar que “tant els sergents com els caporals estan preparats per estar sols nits d’aquest tipus”. El convergent va mostrar la seva confiança en la tasca de Cárdenas i va reconèixer que si bé “la major part del col·lectiu (policial) fa bona feina, com a tot arreu d’altres no estan al nivell”. Respecte al tancament dels locals, que va provocar la queixa d’un d’ells, segons el batlle, es va interrogar l’agent responsable, que va negar que hagués rebut cap ordre directe i que ho va fer perquè tocava.
Albó va afegir que els controls horaris als locals d’oci nocturn “es fan sempre”, que no hi havia cap ordre expressa de control i que es va actuar quan els veïns es van queixar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.