Dolors Ligero considera desmesurada la puja del 10% de l’IBI decretada pel PP

Dolors Ligero considera desmesurada la puja del 10% de l’IBI decretada pel PP

Segons Informa Radio Sant Feliu Com ja anunciàvem fa uns dies, el govern de l’Estat ha ordenat, per decret llei, l’aplicació d’un increment del 10% de l’Impost de Bens Immobles (IBI).

Volíem saber quina és la reacció de l’Ajuntament a aquesta mesura i ens adreçàvem a la regidora de Serveis Econòmics, Dolors Ligero, que declarava que el consistori presentarà, aquest mateix mes, una moció en la qual manifestarà el seu desacord envers aquesta mesura, que s’ha presentat unilateralment pel govern del PP, sense fer cap mena de consulta als ajuntaments i amb la que no estan d’acord en absolut.

La regidora afegia que malgrat les retallades que estem rebent per part de la Generalitat, quan es va aprovar l’actualització de les ordenances fiscals del 2012, en un exercici de contenció dels impostos, l’augment fou d’ 1.9 punts per sota de l’increment de l’IPC (Índex de Preus al Consum) acumulat. Per tant, per no gravar amb més impostos als  ciutadans, ja vàrem fer aquesta contenció. I ara ens veiem obligats a aplicar un IBI que trobem totalment fora de lloc.

Segons Dolors Ligero, l’Ajuntament de Sant Feliu i els serveis jurídics, tant de la Federació Catalana de Municipis com de la Federació de Municipis de Catalunya estan estudiant si hi ha alguna possibilitat de no aplicar aquest decret però ens temem que, aquest finançament extra dels ajuntaments no és res més que una trampa ja que el més probable és que tinguem com a contrapartida una retallada en les transferències de l’Estat als municipis. Això vol dir que els ciutadans hauran de pagar el que l’Estat deixarà d’aportar a la qual cosa ens mostrem en total desacord.

La regidora es mostrava cauta quan li plantejàvem quina seria, doncs, la puja definitiva de l’IBI pel 2012 a Sant Feliu atès que cal filar molt prim a l’hora de calcular-ho però si que avançava que hi ha un sostre màxim i que, amb aquest decret, estarien per sobre i que, si no ho tenien mal entès, ratllaria el 8%, la qual cosa també es considera desmesurada en aquesta època de penúries econòmiques de molts ciutadans per la qual cosa consideren que s’haurien de cercar altres vies de finançament. Ligero rematava l’entrevista tot dient que no hauria de repercutir en els ciutadans tot el que ells (govern central) no són capaços d’estalviar, que és el que volen fer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.