Indignació dels pubs de SFG amb la Policia Local pel tancament a les 4 el Cap d’Any

Indignació dels pubs de SFG amb la Policia Local pel tancament a les 4 el Cap d’Any

Segons informa el diari El Punt Avui, en la seva edició d’aquest dimecres, la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols ha fet emprenyar alguns establiments d’oci nocturn del municipi. I la polèmica s’ha pogut seguir fins i tot al compte de Facebook de l’alcalde Joan Alfons Albó (CiU). La denúncia l’ha fet pública una empresària del sector que s’ha queixat per una actuació policial que, segons s’extreu de les declaracions d’Albó, podria acabar fins i tot en un expedient. Aquesta empresària explica que la nit de Cap d’Any, passades les quatre de la matinada, es va presentar la Policia Local a l’establiment exigint-los que havien sobrepassat l’horari de tancament, i que per tant havia de tancar quan el local estava ple de clients. Aquesta empresària considera la seva actuació de “vergonyosa”, i més encara quan “no havia passat això mai”. A més, segons explica la dona, els municipals els van dir que rebien ordres del mateix alcalde de Sant Feliu.

Per ordres d’Interior

A part del que va replicar Albó en el seu Facebook, aquest diari es va posar en contacte amb l’alcalde perquè aclarís la situació. En primer lloc, Albó explica que després de parlar amb el regidor de Seguretat, Francisco Cárdenas, i el cap de la Policia Local, Josep Miñarro, l’única conclusió que ara mateix ha arribat és que els municipals aquella nit van fer complir les ordres que havia dictat el Departament d’Interior. Per exemple, els bars musicals, els restaurants musicals, els bars, els restaurants, els restaurants bar i els salons de banquets, que en festius tanquen a les tres de la matinada, l’última nit de l’any podien fer-ho una hora més tard, a les quatre. L’horari de tancament de les discoteques, en canvi, s’ampliava 90 minuts per Cap d’Any, i podien tancar a dos quarts de vuit del matí. En aquest sentit, Albó reconeix que el responsable del torn de la policia local aquella nit va actuar amb un “excés de zel”. “Em sap greu el que ha passat, i realment si no hi ha un motiu exprés no hi ha raó per actuar així”, replica l’alcalde, que considera que si l’actuació de la policia és “fer complir les normes, n’hi ha un munt per fer complir sense tocar els nassos a la gent”. Així mateix, Albó va explicar a aquest diari que avui té previst reunir-se amb el responsable del torn de la nit de Cap d’Any per saber exactament per quins motius va actuar d’aquella manera a títol individual. En tot cas, segons explica l’alcalde de Sant Feliu, un cop hagi llegit l’informe d’aquella nit i s’hagi reunit amb el responsable policial, “si no s’ha actuat correctament i amb sentit comú, no quedarà així”. En aquest sentit, Albó fins i tot es planteja obrir-li un expedient. En tot cas, Albó vol arribar fins al fons del cas, ja que, segons li han explicat els empresaris afectats, el municipal van dir que feia tancar el local perquè actuava per ordre d’Alcaldia. “No són ordres de l’Alcaldia en absolut, i encara menys dites de manera expressa”, conclou l’alcalde.

Una proposta nova

Tot i que encara el cas no està tancat, l’alcalde ganxó ja ha proposat que es fixin quatre o cinc dies de l’any en què els establiments, sempre que no hi hagi queixes veïnals, puguin tancar a les vuit del matí. Podrien optar per aquesta iniciativa aquells establiments que han pres mesures per evitar sorolls i molèsties als seus veïns. Albó va més enllà, i té la intenció fins i tot de demanar les competències sobre horaris.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.