Sant Feliu contra l´ocupació il·legal

Sant Feliu contra l´ocupació il·legal

Segons Informa Diari De Girona L’Ajuntament ha decidit fer fora els ocupes que s’han instal·lat a diversos edificis de Sant Feliu de Guíxols. Des del govern de Sant Feliu, es té el propòsit d’actuar, amb tots els elements que tenen al seu abast, contra un seguit de persones que generen accions i comportaments incívics que afecten a la vida quotidiana d’altres ciutadans, a la propietat privada o a la competència comercial entre altres.
Segons informava Ràdio Sant Feliu, en un dels casos s’han marcat com a objectiu alliberar propietats ocupades com fou el cas de El Gas Vell, on ja s’hi havien instal·lat intrusos sense permís i també ocupants de la construcció de davant d’un supermercat.
El consistori també ha decidit posar setge a l’ocupació il·legal en un habitatge de l’edifici de nova construcció al carrer Pompeu Fabra cantonada Tarragona que era l’antic obrador de l’Espiga d’Or on s’hi han identificat persones relacionades amb el bar llatí tancat fa uns dies al carrer Castell d’Aro.
Segons va informar l’alcalde, Joan Alfons Albó (CiU), el regidor de seguretat i l’inspector en cap de la Policia Local, els ocupants de l’edifici varen accedir a la propietat sense permís, enganxaven cables al corrent elèctric a la línia exterior de la companyia subministradora, per la qual cosa es va avisar a l’empresa que va enretirar els cables.
Els ocupes varen reaccionar instal·lant tres generadors de corrent a la comunitat, acció de la qual va informar el veïnat pel soroll que produïen i per la concentració de productes inflamables en espais comuns no condicionats per a aquests usos.

Dispositiu policial

Tot i que es va muntar un dispositiu de control per part de Mossos d’Esquadra i Policia Local, actualment la propietat no està definida ja que hi ha un contenciós entre una entitat bancària i els promotors. Sense denúncies de particulars, per por a represàlies, ni cap denúncia del propietari a qui fer un requeriment formal, la policia no pot entrar en una propietat privada i resten a l’espera del vist-i-plau de la propietat que es determini judicialment o bé que hi hagi una actuació d’ofici per poder fer-los fora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.