L´Aplec del Montclar compleix 62 anys

L´Aplec del Montclar compleix 62 anys

Segons Informa Tribuna Ganxona El cim del Montclar, de 412 metres d´alçada, està situat al massís de l’Ardenya, aquestes muntanyes tan properes i tan maques que tenim al nostre entorn.Des de fa 62 anys, per aquestes dates, el Centre Excursionista Montclar hi organitza un Aplec i des de sempre és un dia de trobada dalt de la muntanya. Al llarg dels anys les activitats han anat canviant, s´hi han fet cantades, concerts acústics i s´hi ha celebrat  missa. Actualment, les activitats consisteixen en fer un pessebre de fang i en renovar la senyera que marca el punt més alt del Montclar. A la roca hi ha una fornícula amb Sant Bernat, patró dels excursionistes, que es canvia quan es deteriora.
El Centre Excusionista Montclar, que porta el nom de la muntanya, a través de la seva secció d´Excursionisme Obert, organitza una sortida guiada el diumenge dia 18 a les 8:30 des de la Casa Nova (2h 30 minuts de caminada) i les seccions Infantil-Juvenil i Casal fan la sortida al dissabte per pernoctar a can Rifà  i pujar al cim el diumenge.
A dalt, tot i que la muntanya és petita,  es solen concentrar durant el matí moltes persones de totes les edats, que hi accedeixen per diferents camins. També és el dia que s’enceta una nova llibreta de registre en què tothom hi escriu les seves emocions i motivacions que l’han portat a la muntanya. Aquestes llibretes són recollides i guardades al C.E.Montclar. Qui vulgui fer la caminada, cal que no s´oblidi de portar un bon calçat i un bon esmorzar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.