Carmen Thyssen confessa l’estima i el compromís amb Sant Feliu de Guíxols

Carmen Thyssen confessa l’estima i el compromís amb Sant Feliu de Guíxols

Segons Informa Radio Sant Feliu La baronessa Carmen Thyssen-Bornemisza s’ha tornat a mostrar propera amb tot allò que té a veure amb Sant Feliu i és per això que quan, des de l’Arxiu Municipal d’Història, conjuntament amb l’editorial Efados, se li va proposar fer el pròleg del llibre, Costa Brava. Història en relleu que, no només va acceptar de bon grat sinó que ha aprofitat aquest espai per deixar constància escrita de la seva estima, implicació i compromís amb Sant Feliu i on assegura que se sent com una ciutadana més, destacant la cordialitat dels ciutadans, les amistats assolides, els paisatges descoberts en el passat al temps que dibuixa un horitzó esperançador per a la Ciutat en el futur.

La baronessa no podrà assistir personalment a la presentació de la publicació per problemes d’agenda a l’acte que se celebrarà aquest dissabte a les 12 del migdia a la sala d’actes del Monestir.

Hem tingut accés al pròleg escrit per Carmen Thyssen que diu textualment:

És àmpliament conegut el meu vincle amb Sant Feliu de Guíxols i la Costa Brava. Recordo que, quan jo tenia sis anys, anàvem amb els meus pares a estiuejar a Lloret. Van ser anys que mai no oblidaré. Més endavant, el meu pare ens va regalar el lloc magnífic que tant Lex com jo adoràvem i que continuo adorant. Des d’aleshores, i després amb Heini, hi he passat els moments més bonics de la meva vida. No he trobat en el món res tan bonic com la Costa Brava. Els penya-segats, les platges, les aigües blaves, els pins i la fauna fan que sigui un lloc únic.Hi he d’afegir, també, que a Sant Feliu de Guíxols sempre m’he sentit una més. La seva gent i la cordialitat amb què em tracten i m’han tractat han fet que hi hagi establert molt bones amistats. Per tot això, no conec cap lloc més idoni per cedir les obres de pintura catalana que tinc dins de la meva col·lecció i, així, poder-les compartir amb tots ells i amb la gent que ens visita.El projecte del museu és digne de veure, en un enclavament meravellós, l’antiga fàbrica Serra Vicens i al costat del monestir benedictí, edifici emblemàtic de la ciutat. Aquest centre d’art uneix un gran anell cultural a la Costa Brava i hi dóna sentit, i formarà part del circuit de museus en què es podran contemplar grans autors i grans obres d’artistes d’interès de tots els temps, sempre amb un esperit de renovació i canvi per atreure nous públics.És previst que s’hi ubiquin les obres de l’Escola Catalana dels segles xix i xx, com també algunes escultures. La pinacoteca acollirà obres de Nonell, Casas, Anglada Camarasa, Rusiñol, Tàpies, Cuixart i Miró, entre d’altres. Un dels pintors de la meva col·lecció que més va reflectir la Costa Brava, especialment Sant Feliu de Guíxols pel seu vincle amb aquesta ciutat, és Josep Amat i contemplar les imatges d’aquest llibre m’ha fet recordar les pintures d’aquest artista.Aquest llibre ens porta a veure la Costa Brava a través dels anys amb imatges estereoscòpiques, que permeten veure-les en tres dimensions, cosa inèdita fins ara, amb escenes quotidianes de pesca, oficis, festivitats, etc., que evoquen un passat que no s’ha d’oblidar i que de segur delectaran el lector amb cada una de les seves pàgines.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.