L´Ajuntament presenta els dos agents cívics

L´Ajuntament presenta els dos agents cívics

Segons Informa Tribuna Ganxona L´Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va presentar aquest dimecres els dos agents cívics que, des de fa aproximadament un mes, recorren tota la ciutat amb la missió d´informar, aconsellar i fer complir les ordenances municipals que afecten la convivència i la via pública.La missió dels dos agents cívics no és sancionadora sinó preventiva i informativa. Informen i recullen queixes dels ciutadans, i tenen especial sensibilitat en anar inventariant situacions anòmales del mobiliari urbà, neteja o accions d´incivisme, com per exemple, defecacions de gossos a la via pública.
Col.laboren amb les altres àrees de l´Ajuntament i actuen amb el ciutadà de forma dialogant i buscant sempre l´acord i el consens.
El regidor responsable dels Agents Cívics és  Joaquim Clarà (regidor, entre altres matèries, de vialitat). També estan relacionats, en part, amb el regidor de Policia Francisco Cárdenas.
De moment els dos agents porten un mes treballant, repartint-se la ciutat per zones, i han inventariat força anomalies que han contribuït a canviar a través dels informes diaris i fotografies que van prenent: zones amb neteja deficient, conductes incíviques, mobles i trastos voluminosos al carrer, propietaris d´animals als quals han informat per diferents motius.
Els agents, que treballen des del novembre fins a l´abril de 2012 informen els drets i deures dels ciutadans, avisen i informen els mateixos sobre hipotètiques conductes incíviques, recullen queixes i suggeriments (apropant l´Ajuntament al ciutadà), detecten incidents, anomalies dels serveis municipals i en definitiva, són les persones que des del propi carrer fan que les altres àrees municipals pugin resoldre situacions.
L´Ajuntament demana que la ciutadania col.labori i faciliti la feina als agents cívics, ja que així s´incrementa la qualitat de vida per a tothom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.