Instal·laran senyals de cobertura a les Vies Verdes per poder trucar al 112

Instal·laran senyals de cobertura a les Vies Verdes per poder trucar al 112

 

vies_verdes_112-325x183

El conseller d’Interior i president del Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112 Catalunya, Jordi Jané, va signar ahir un conveni de col·laboració amb el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, i el president del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Albert Gómez, per tal d’instal·lar senyals dins de l’àmbit de les vies i espais gestionats pel Consorci que indiquin els punts des dels quals hi ha cobertura per trucar al telèfon d’emergències 112.

El Consorci de les Vies Verdes de Girona és l’ens local que gestiona les quatre rutes de les vies verdes de Girona, amb la tasca principal de realitzar el manteniment i millora de la infraestructura, la promoció del seu ús i l’ampliació de la xarxa. El trajecte de les Vies Verdes transcorre a través de cinc de les vuit comarques gironines: el Baix Empordà, el Gironès, la Selva, la Garrotxa i el Ripollès. A casa nostra tenim la Ruta del Carrilet Girona-Sant Feliu de Guíxols, que des de Girona travessa pel seu marge oriental la depressió de La Selva fins a Llagostera i des d’allà segueix la vall del Ridaura arribant a la Mediterrània per la nostra població.

El conveni signat es traduirà en la instal·lació en els punts més adequats, pel seu ús freqüent i detecció de riscos, de diversos pals de fusta i amb zero impacte ecològic, amb un senyal que indica PUNT DE COBERTURA 112 EMERGÈNCIES, i un número de matrícula per tal que el ciutadà que necessiti contactar els serveis d’emergència no hagi d’indicar la seva posició, ja que les dades d’aquell senyal estan introduïdes a la cartografia del 112. Per tant, quan la persona truqui al telèfon d’emergències 112 i indiqui la matrícula que figura en el pal de senyalització, de forma automàtica els cossos d’emergències sabran on es troba.

La Diputació de Girona i el Consorci de les Vies Verdes de Girona identificaran els punts més adequats, per raons de freqüentació i detecció de riscos, que reuneixin els requisits de cobertura, i facilitaran la informació necessària sobre itineraris, camins i vies de circulació dels espais que gestionen en què s’implanti la senyalització d’accés al Servei 112. També produiran i col·locaran la senyalització de punt de cobertura del servei públic d’atenció de trucades urgents 112. Mentre que el CAT112 identificarà individualment amb un número de matrícula cada senyal de punt de cobertura 112 i realitzarà les tasques de comunicació i difusió de la informació relativa a la disponibilitat d’accés al servei 112 mitjançant la cobertura de les xarxes de telefonia mòbil.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verificació (no es una màquina) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.