Programa municipal “Fem Platja” • Estiu 2015

Programa municipal “Fem Platja” • Estiu 2015

 

b2ed404cd66d00ae6bf0e3c40c635b81_L

Mobilitza 48 persones i un pressupost de 725.000 euros

El programa Fem Platja! de la regidoria de Serveis Municipals de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, desenvolupa aquest estiu una tasca integral que va més enllà de la gestió de la neteja de la façana marítima, per incorporar-hi també aspectes de qualitat, informació i seguretat. Hi participa, de manera permanent i diària, un equip de 48 persones d’àmbits diversos -salvament i socorrisme, seguretat pública, informació o neteja i manteniment- , i compta amb un pressupost aproximat de 725.000 euros.

El treball per aconseguir els màxims estàndards de qualitat és un dels principals objectius del programa, i el litoral del municipi renova aquest estiu diversos reconeixements: Bandera Blava i Pla de Qualitat en Destí del Baix Empordà per a Sa Conca, la Platja Gran i Cala Rovira. Les dues primeres també acrediten el distintiu Q de Qualitat Turística, i el Camí de Ronda de S’Agaró el d’Itinerari Blau.

En matèria de salvament, hi ha 23 socorristes en 5 punts de socors, 7 cadires i 1 torre de vigilància, i un punt SOS, servei propi d’embarcació de salvament i de tres desfibril·ladors. Es reparteixen 2.000 braçalets per localitzar possibles infants extraviats. En l’àmbit de la seguretat, la Policia Local hi destina de manera específica una patrulla en bicicleta, una barca de vigilància, i una parella per fer rondes a peu, tant de dia com de nit, moment, aquest darrer en que ho fan de paisà.

En relació a l’oci hi ha diverses ofertes d’àmbit privat: cinc guinguetes de restauració, vuit punts de lloguer de gandules i ombrel·les, quatre propostes d’esports nàutics i dos creuers marítims. Simultàniament, des de la regidoria de Turisme s’organitza la tercera edició del Mini Club infantil–Ludoteca, en un espai de 200 m2,  en servei del 20 de juny al 31 d’agost (11-14 h i 16-19 h) per a infants de 3 a 12 anys, gratuït i dinamitzat per monitors amb idiomes.

En relació a l’accessibilitat hi ha 18 passeres a la sorra, 6 cadires amfíbies, i diversos jocs de crosses amfíbies. Alhora, plataformes adaptades a les dutxes i rentapeus de la Platja Gran, i quatre Línies de vida, sistema de cordes a 1’40 m., que faciliten l’entrada i sortida de l’aigua. En relació al manteniment i neteja s’hi intervé cada matinada amb gran maquinària de neteja, i durant tot el dia amb diversos equips d’operaris amb suport de quads. També es disposa d’una barca pròpia per realitzar neteja a l’aigua, i d’una segona embarcació per zones de difícil accés. Aquest estiu es tornen a repartir gratuïtament, entre els usuaris de les platges 20.000 cendrers reutilitzables.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.