Aplec de Sant Marc • Diumenge 26 d’abril

Aplec de Sant Marc • Diumenge 26 d’abril

 

f36b09f22cbe8153390b9c9355679f59_L

31a Edició del tradicional i popular concurs d’arrossades

Nova edició del clàssic i tradicional Aplec de Sant Marc de Platja d’Aro, a l’entorn de Fanals d’Amunt, nucli originari de la vila, de la mà del Centre l’Avenir Fanalenc (CAF) amb la col·laboració de la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Castell–Platja d’Aro. L’activitat s’inicia però, dissabte 25 d’abril, a la tarda, amb una acampada, seguida d’un concert acústic (21 h).

El diumenge 26 d’abril comença amb una caminada fins al paratge de Sant Marc (10 h), apta per a totes les edats des de la Masia Bas de Platja d’Aro. Hi ha programat tallers infantils (12.30 h), dinar de germanor (14 h), i el 31è Concurs d’arrossades (14.30 h), jocs de cucanya (16 h), sardanes amb la cobla Vila de la Junquera (17.30 h), lliurament de premis del concurs i cremat popular (19.30 h).

L’origen de la festivitat és incert, però forma part de les tradicions d’arrel prehistòrica que l’Església va cristianitzar; invocant al sant per protegir les collites més avançades. L’espai de celebració de l’aplec és als estreps de les Gavarres, envoltat de les antigues masies que formaven el primitiu nucli rural de Fanals d’Amunt, en un clar entre boscos i camps.

A la seu del CAF també ha programat aquesta setmana dues activitats més: dimecres 22 d’abril (19.30 h) presentació del llibre Sempre junts, de Sílvia Vilacoba, amb la participació d’Isidre Guix, de la Fundació Catforall; i Eva Morales, product Manager de Top Girona; i divendres 24 d’abril (20.30 h) la conferència Els Estanys: un somni fet realitat, a càrrec de Carlos Álvarez, Josep M. Bas i Jaume Ramot, del Grup de Natura Sterna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.