Aplec del Remei • Diumenge 12 d’octubre

Aplec del Remei • Diumenge 12 d’octubre

 

07a60d255a852413ae4590c15b587eaa_L

Animació infantil, arrossada popular i audició de sardanes

 

Aplec del Remei de Castell d’Aro (pdf) , diumenge 12 d’octubre a l’ermita que porta el seu nom, una de les celebracions més típiques i clàssiques del calendari de festivitats de la vila. Organitzen la parròquia de Castell d’Aro i la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Castell–Platja d’Aro. El programa d’actes inclou l’ofrena floral (11.30 h), audició de sardanes amb la Cobla Ciutat de Manresa (12 h), arrossada popular (14 h) que aplega habitualment unes 800 persones, animació infantil amb Fefe i Cia. (16 h) i castanyada popular (17 h). 

L’any 1189 Pere Saguer, home honrat de la Vall d’Aro, va donar al monestir benedictí de Sant Feliu de Guíxols les terres que més tard seria el mas o granja anomenat de les Eroles, més conegut actualment com El Remei. Els monjos hi tenien un petit oratori perquè els masovers i els frares llecs que tenien cura del conreu de la granja hi poguessin complir amb els seus deures religiosos.

Es conta que al segle XVI hi hagué una terrible epidèmia, que s’estengué per la conca del Ridaura, i fou llavors quan a l’esglesiola es col·locà la imatge de Nostra Senyora del Remei. L’oratori, havent-se fet popular, esdevingué una ermita, objecte de l’actual Aplec. L’ermita del Remei és una modesta capella adossada als edificis de la masia. Sobre la porta hi ha un relleu on figura un escut del monestir i la data de 1732. Més amunt una mena de rosassa petita abelleix la façana que acaba amb un campanar de mig punt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.