Jornada Sóc Teactiu • Dissabte 27 de setembre

Jornada Sóc Teactiu • Dissabte 27 de setembre

 

6cde5e7c0cacc74e6faa7144798ddfa2_L

Estudiants, professional i familiars de persones amb TEA

L’Institut de Secundària Ridaura de Castell d’Aro acull, dissabte 27 de setembre (8.45-19 h), la jornada formativa Sóc Teactiu (pdf), adreçada a professionals i estudiants dels diferents àmbits de l’educació, la psicologia i la salut; i també a famílies amb persones amb trastorns de l’espectre autista. Organitzen la Universitat de Girona, l’Associació Viu Autisme i la Fundació ADIS amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro. Inscripcions al correu electrònic socteactiu@gmail.com indicant-hi totes les dades personals i de contacte (45 euros per a professionals i familiars, 30 euros per a estudiants –s’expedirà certificat d’assistència o d’aprofitament-).

Els continguts de la jornada comencen amb la ponència inaugural Planificació de suports per a la inclusió en la comunitat de les persones amb discapacitat intel·lectual i TEA, a càrrec de la doctora Rita Jordan (9.15 h). Continuen amb la presentació del llibre Trastorno del espectro autista: ¿Como ayudar a nuestro hijo con TEA?, de Carme Hortal, mestre, psicòloga i coordinadora del SEETDIC Girona (11.45 h). A continuació, comencen a desenvolupar-se tres tallers simultanis i rotatoris per als participants (12.30 h, 15.30 h i 17.15 h): Teràpia ocupacional, a càrrec de la terapeuta ocupacional Maika Torro; Estratègies i recursos visuals a l’entorn natural amb la psicòloga Cris Fuste; i Conductes disruptives a l’aula i en la comunitat, a càrrec de la Andrea Rodríguez.

La jornada s’afegeix a altres propostes de formació que sobre l’autisme que s’han desenvolupat recentment al municipi, com són les primeres Jornades d’intercanvi d’experiències educatives en trastorns de l’espectre autista – 70 anys després de Kanner (novembre 2013), o la jornada Autisme i adolescència (febrer 2014). Alhora, a la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona, s’ha format el Grup de Recerca Autisme, amb la voluntat de crear en un futur la primera càtedra d’aquesta especialitat a l’estat espanyol.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verificació (no es una màquina) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.