Programa “Fem Platja!” • Estiu 2014

Programa “Fem Platja!” • Estiu 2014

 

2bf792ab9186f339544f2e5dc1b59f30_L

Hi treballen 48 persones amb un pressupost de 725.000 euros

 

El programa Fem Platja! del Servei de Platges de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, desenvolupa aquest estiu una tasca integral que va més enllà de la gestió de la neteja de la façana marítima, per integrar-hi també aspectes de qualitat, informació i seguretat. Hi participa, de manera permanent i diària, un equip de 48 persones d’àmbits diversos -salvament i socorrisme, seguretat pública, informació o neteja i manteniment- , i compta amb un pressupost aproximat de 725.000 euros. 

El treball per aconseguir els màxims estàndards de qualitat és un dels principals objectius del programa, i el litoral del municipi renova aquest estiu diversos reconeixements: Bandera Blava i Pla de Qualitat en Destí del Baix Empordà per a Sa Conca, la Platja Gran i Cala Rovira. Les dues primeres també acrediten el distintiu Q de Qualitat Turística, i el Camí de Ronda de S’Agaró el d’Itinerari Blau. Enguany s’estrena un tram de dos quilòmetres de la primera xarxa pública d’itineraris marins Vies Braves, destinada a la pràctica d’activitats esportives, lúdiques i pedagògiques, que transcorre paral·lel al Camí de Ronda de S’Agaró.

En matèria de salvament, hi participen 23 socorristes en 5 punts de socors, 7 cadires i 1 torre de vigilància, amb un servei propi d’embarcació de salvament, la disponibilitat de tres desfibril·lador, i es reparteixen 2.000 braçalets per localitzar possibles infants extraviats. En l’àmbit de la seguretat, la Policia Local hi destina de manera específica una patrulla en bicicleta, una barca de vigilància, i una parella per fer rondes a peu, tant de dia com de nit, moment, aquest darrer en que ho fan de paisà.

En relació a l’oci es pot gaudir de diverses ofertes d’àmbit privat: cinc guinguetes de restauració, vuit punts de lloguer de gandules i ombrel·les, quatre propostes d’esports nàutics i dos creuers marítims. Simultàniament, des de la regidoria de Turisme s’organitza la tercera edició del Mini Club infantil–Ludoteca, en un espai de 200 m2 a la zona centre de la Platja Gran (c/Empordà). Està en servei del 21 de juny al 31 d’agost (11-14 h i 16-19 h) per a infants de 3 a 12 anys, gratuït i dinamitzat per monitors amb idiomes.

En relació a l’accessibilitat hi ha 17 passeres a la sorra, 6 cadires amfíbies, i diversos jocs de crosses amfíbies. Alhora hi ha plataformes adaptades a les dutxes i rentapeus de la Platja Gran, i com a novetat quatre Línies de vida, un sistema de cordes a 1’40 metres d’alçada, que faciliten l’entrada i sortida de l’aigua. En matèria de manteniment i neteja s’hi intervé cada matinada amb gran maquinària de neteja, i durant tot el dia amb diversos equips d’operaris amb suport de quads. També es disposa d’una barca pròpia per realitzar neteja a l’aigua, i d’una segona embarcació per zones de difícil accés. Aquest estiu es tornen a repartir gratuïtament, entre els usuaris de les platges 20.000 cendrers reutilitzables.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.