Cotxes mítics de pel·lícula

Cotxes mítics de pel·lícula

 

Platja d'Aro. Trobad

Segons Informa El Punt Avui Més de 200 cotxes de disseny i fabricació americana, molts d’ells clàssics de marques com ara Cadillac, Buck, Ford, Chevrolet o Lincoln es poden veure, escoltar i fins i tot tocar –amb permís dels seus amos– aquest cap de setmana a la 25a Trobada Nacional que l’American Car Club de Catalunya (ACCC) celebra a l’aparcament de la Masia Bas de Platja d’Aro. L’esdeveniment aplega, a més de vehicles dels socis de l’entitat, peces vingudes de diferents punts de l’Estat espanyol –de Salamanca, Astúries o les Canàries– i d’altres punts d’Europa, com ara l’Estat francès i Bèlgica. Inevitablement, però, la imatge dels cotxes remet a la iconografia del cinema americà.

Entre els vehicles que hi havia ahir al recinte, el secretari de l’ACCC, Alfred de Castro, destacava peces com per exemple un Ford dels anys trenta, un altre cotxe de la mateixa marca que havia prestat servei policial a l’altra banda de l’Atlàntic, un Chevrolet Camaro de primera generació i també vehicles més avantguardistes. Era el cas d’un Tesla 100% elèctric, tot un canvi de paradigma per a un concepte de cotxes en què consums d’entre 10 i 30 litres cada 100 quilòmetres entraven dins de la normalitat fins als anys noranta.

La jornada d’ahir va començar amb una ruta per lluir els vehicles pels carrers del municipi i altres poblacions de la Costa Brava. Al recinte d’aparcament, accessible pagant una entrada de 5 euros, centenars de curiosos contemplaven els vehicles de prop i conversaven amb els seus amos. De Castro explica que l’afició als cotxes americans resisteix els anys de crisi, encara que “la majoria de socis no té el perfil elitista que la gent pot imaginar”. De totes maneres, l’era d’internet ha fet més accessible l’afició, perquè s’ha simplificat l’accés a peces de recanvi i complements que fa un parell de dècades costava molts esforços i diners aconseguir.

L’esdeveniment continuarà avui, quan està previst el lliurament de premis i mencions. Entre els assistents, l’organització sorteja un pick-up 4×4 i una part dels beneficis es destinaran a l’associació que investiga el tractament de la histiocitosi, un tipus de càncer infantil. Paral·lelament i fins al 30 de juny, el centre L’Avenir Fanalenc de Platja d’Aro dedica una exposició als 25 anys d’ACCC.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.