QUATRE CRÒNIQUES D’ACTUALITAT

QUATRE CRÒNIQUES D’ACTUALITAT

ACCÉS DIRECTE DEL MONESTIR A LA SAGRISTIA
Segons Informa Radio Sant Feliu Satisfacció general per l’obertura de l’accés directe que va des del Museu fins la sagristia de la parròquia Nostra Senyora del Àngels de Sant Feliu. Es pot dir que es tanca un cercle imprescindible per poder recórrer tot el conjunt monumental que fins la data havia destacat per la recuperació de les torres i la reforma del Palau de l’Abat.
Tot i que només s’hi tindrà accés en hores de culte, permetrà programar visites completes incorporant la basílica guixolenca que és d’una gran bellesa arquitectònica.
Per a l’ocasió, el Museu va oferir un cap de setmana de portes obertes a la majoria de les instal·lacions excepte a la sala que acollia l’obra de Josep Albertí que està pendent d’una nova exposició, el Palau de l’Abat que està pendent de l’anuncia de l’exposició del proper estiu així com la quarta planta que ha d’acollir l’exposició del Museu de la Medecina de Catalunya i les sales de convencions Abat Panyellas i una altra adjunta que en els propers mesos acolliran els primers congressos.MARATÓ DE LES VIES VERDES
La segona edició de la marató de les Vies Verdes es va dur a terme diumenge al matí, amb arribada a Sant Feliu de Guíxols i sortida des de 4 punts (Girona, Cassà de la Selva, Llagostera i Castell d’Aro) amb un èxit rotund, a nivell de participació –hi havia el doble de participants que en la primera, el 2013, que va comptar amb un temps esplèndid per córrer i que, malgrat coincidir amb la mitja marató de Barcelona, va ser va molt concorreguda i el tram de 21 Km. fou la distància que va tenir més participants.
Les quatre distàncies van començar alhora, a les 9 del matí, gràcies a un sistema de locució gravat als quatre punts de sortida (Josep Canalejas, a Girona, Cassà de la Selva, Llagostera i Castell d’Aro), informava El 9.
Jordi Rabionet (TR Esports Parra) va imposar-se en la distància reina de la prova, després de superar Hugo Figueras (Esports Truga Cervera) en l’últim quilòmetre i rebaixar la marca en 2 minuts al guanyador de la primera edició. En aquesta categoria va destacar la 50 marató que va fer Llorenç Puig (Atletisme Girona). El triomf i el registre de Rabionet li permetran córrer la segona i la tercera de les cinc proves del calendari de la MVV d’aquest 2014, a Madrid el mes que ve i a Tortosa, el mes de maig.
Una prova, la MVV, consolidada i que va comptar amb un 80 per cent de participants de fora de la demarcació. La data de la del 2015 s’anunciarà el mes que ve.

CRÒNICA DE “EL PAÍS QUE VOLEM”
Guíxols per la Independència juntament amb la Casa Irla va presentar, el passat dissabte 15 de febrer, dins el cicle “El país que volem” la presentació del llibre de Francesc Ribera, cantant de Brams i polític català, més conegut com a “Titot”.
Durant la presentació del llibre “Història de Catalunya al revés” es va comentar com hauria estat la història si alguns dels fets històrics no s’hagueren produït o hagueren estat diferents. Titot va afirmar que “la independència de Catalunya és inevitable perquè els catalans ja hem canviat el nostre pensament colonitzat per l’estat espanyol a un altre que vol ser lliure”.
En el posterior debat es va discutir a l’entorn del model d’Estat que tindrà Catalunya quan sigui independent. En tant que regidor de la CUP a Berga, va argumentar que el seu partit apostarà “per una sanitat pública de qualitat on l’avortament sigui lliure”. Ribera va sostenir que el que fa ric i il·lusionador aquest procés “és la diversitat de models que presentaran els diferents partits. Tenim un gran repte, el de construir un nou Estat millor del que hem tingut fins ara”.

CALÇOTADA PRO TRAILWALKER DEL C.E.M.
Gran afluència de comensals a la calçotada que diumenge va celebrar el Centre Excursionista Montclar als Jardins Juli Garreta de Sant Feliu de Guíxols, una activitat solidària, atès que es tractava de recaptar diners per fer les inscripcions per participar a la Trailwalker Intermon Oxfam que se celebrarà entre Olot i Sant Feliu a través de la Via Verda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.