“POP-UP” I “FASHION STREET” A SFG

“POP-UP” I “FASHION STREET” A SFG

Segons Informa Radio Sant Feliu Després  de fer realitat el Clúster Tecnològic al carrer Sant Adolf, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols  conjuntament amb el Pla de Barris, està dissenyant un ambiciós i original projecte de futur per aquesta zona que abasta des del carrer Rutlla fins la Plaça Sant Sebastià i des de la carretera de Girona fins el carrer de les Eres.
La regidora Dolors Ligero aportava a la nostra emissora algunes de les claus per a la reactivació econòmica d’aquest àmbit amb propostes avantguardistes que ja estan funcionant en altres municipis.
Una d’elles és el “Pop-Up”, que es vol basar en una mena de viver d’empreses dedicades a la moda i al disseny de roba i complements. Aquesta iniciativa ja s’ha posat en marxa a diversos llocs on les indústries han deixat naus i espais molt adients per aquest concepte i a barris com El Born, al centre comercial de Pedralbes o a la pròpia Casa Batlló. Es tracta de rehabilitar i transformar cases o bé locals antics per cedir-los a emprenedors que es volen dedicar al món de la moda i el disseny com a pas previ per fer-se un nom dins dels circuits professionals i per a possibilitar que es puguin adquirir les seves creacions directament atès que encara no compten amb canals de distribució. L’Ajuntament ja ha establert una via de contacte amb Pedralbes que donarà assessorament a Sant Feliu per tal de traslladar la idea a la ciutat i poder oferir aquesta possibilitat als joves emprenedors.
Aquesta iniciativa es pensa complementar amb la modalitat anomenada  “Fashion Street”, que ve a ser la concentració de botigues outlet (fora de temporada) de les grans marques (a l’estil de La Roca Village) adaptades  a l’espai on es projecten (en aquest cas a 2 o 3 carrers)i que ha pres com a exemple a la població gallega d’Allariz (Ourense), municipi  de 5.000 habitants, que s’ha convertit en reclam molt important de visitants. L’Ajuntament també ha pres contacte amb l’Ajuntament i els responsables que els assessoraran i  participaran en el contacte amb les grans marques per poder oferir aquesta possibilitat.
Els dos problemes principals per  fer viable el projecte són la falta d’aparcament i la bossa de cases per convertir-los en locals. Per a l’aparcament, l’Ajuntament demana als propietaris de solars de l’àmbit que contactin amb el Pla de Barris (Casa Albertí) per augmentar el nombre de places que s’afegiran a les 22 que resultaran en una actuació imminent a la futura Plaça del Sol i l’altre és localitzar als autèntics propietaris de cases i locals a molts dels quals no se’ls pot localitzar i als que demanen ho notifiquin al consistori.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.