TAVERNA DEL MAR, L’AJUNTAMENT MOU FITXA

TAVERNA DEL MAR, L’AJUNTAMENT MOU FITXA

Segons Informa Radio Sant Feliu L’Ajuntament de Sant Feliu ha aconseguit la catalogació de l’edifici de La Taverna del Mar que se li resistia a causa de la tossuderia d’una advocada de Costas de Madrid que s’entestava a enderrocar-lo en considerar que no tenia un valor patrimonial consistent.
Les negociacions del consistori ganxó a la capital de l’Estat, aportant proves que demostraven totalment el contrari, ha aconseguit revertir la situació i s’han pogut salvar de l’enderroc tant l’edifici de Sant Pol com, anteriorment, el de Can Rius.
El conflicte entre les famílies Ensesa (concessionària del local) i Pellicer (llogaters) va acabar amb un judici en el qual la sentència es va decantar a favor de la primera, havent d’abandonar els llogaters les instal·lacions immediatament.
Arribats a aquest punt, que perjudicava a prop d’una quarantena de famílies que depenien del sou dels treballadors de la Taverna del Mar, l’Ajuntament, que entre els seus propòsits es plantejava comptar amb la catalogació i salvar l’activitat, ha aconseguit el primer i ara es disposa actuar per aconseguir el segon que és assegurar la continuació de l’activitat atès que considera que l’actual situació és negativa per als interessos de la ciutat.
És per això que en el darrer Ple ordinari del 23 de desembre, es va aprovar per unanimitat una proposta, a través de la qual s’insta a Costes de la Generalitat  “que adverteixi als concessionaris  que en cas d’abandonament de les instal·lacions incorren en un altre motiu de caducitat de la concessió i que, per tant,  a partir de l’1 de març de 2014, inici de la temporada turística, l’activitat ha d’estar en funcionament  com cada any i que, en cas contrari, es considerarà abandonament” al temps que s’insta a Costes  “a la ràpida i expressa resolució  de la sol·licitud de la caducitat formulada per acord del Ple”.
Quan l’Ajuntament es va plantejar salvar els edificis (La Taverna del Mar i Can Rius) d’una desaparició segura, també s’aspirava, per assegurar la seva continuïtat en el futur, que l’administració local en fos la concessionària per tal d’evitar conflictes entre interessos personals que daten, en el cas de la taverna, de fa dècades.
L’Ajuntament ja ha fet la feina. Ara toca moure fitxa als propietaris i a la Generalitat que, si dóna el vist-i-plau al punt aprovat en el Ple, l’1 de març de 2014, l’activitat haurà d’estar operativa o es considerarà que hi ha hagut abandonament de la mateixa i l’Ajuntament demanarà la concessió.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.