ARRIBA LA GRAN RECAPTE D’ALIMENTS

ARRIBA LA GRAN RECAPTE D’ALIMENTS

Segons Informa Radio Sant Feliu Aquest divendres i dissabte es realitza a Catalunya el Gran Recapte d’Aliments, una campanya de recollida d’aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades d’aquí rebin ajuda alimentària. La campanya del Gran Recapte es du a terme simultàniament pels quatre Bancs d’Aliments de Catalunya amb l’objectiu de donar resposta a les urgències alimentàries de les persones més necessitades de casa nostra i també vol també donar a conèixer la situació que travessa aquest grup, que arran de la crisi econòmica que estem vivint, ha anat creixent.
Es calcula que actualment, un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya. Aquestes persones requereixen la nostra solidaritat i capacitat organitzativa per no esdevenir persones marginades. I és per aquest motiu que des dels Bancs d’Aliments es posa en marxa aquest projecte, que enguany arriba a la cinquena edició amb la col·laboració de diversos establiments de Sant Feliu on els voluntaris recolliran els aliments (es demana especialment oli, llet, llegums i conserves de peix.
El Gran Recapte d’Aliments al 2012 va recollir 2.727.000 kg en més de 1000 punts de recollida i es va comptar amb l’ajuda de 13.000 voluntaris. La fita per a l’edició del 2013 és assolir 3.000.000 kgs gràcies a la col·laboració de 15.000 voluntaris.
Un total de 52 centres de salut de la Regió Sanitària de Girona, entre ells el CAP (Centre d’Assistència Primària) de Sant Feliu de Guíxols, s’afegiran a la campanya. A diferència de la campanya del Banc dels Aliments, en els centres de salut els dies de recollida d’aliments seran el 28 i el 29 de novembre, és a dir, començarà un dia abans.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.