NO S’APUJARAN ELS IMPOSTOS DEL 2014

NO S’APUJARAN ELS IMPOSTOS DEL 2014

Segons Informa Radio Sant Feliu L’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Feliu va anunciar dijous que tot i  l’increment dels costos d’alguns serveis i de la forta davallada de les subvencions previstes pel 2014, atesa la situació econòmica actual,  no incrementà la pressió fiscal al ciutadans.
La regidora de Serveis Econòmics, Dolors Ligero, declarava que malgrat la pujada de IPC  en serveis com  el de la neteja viària i la recollida d’escombreries, manteniment de clavegueram i altres, a més de la pujada de las tarifes de electricitat, aigua i gas així com l’important increment de cost que patiran alguns serveis com les despeses de compostatge que augmenten un 52% o la recollida d’animals que s’incrementa un 14%,  quedaran parcialment compensats amb l’actualització del padró del cementiri i del de guals que s’estan posant al dia.
També cal contemplar la davallada de les subvencions que es preveu rebre el 2014, entre les que cal destacar que no es preveu cobrar el Fons de Cooperació Local. Això sol representa 225.000.-€ menys d’ingrés, també previsiblement desapareix la subvenció de l’Institut Català de les dones de 23.000.-€.
Les subvenciones de corrent de la Generalitat es preveu que baixin un 56%,  les subvenciones en educació i per tant a les escoles bressol i l’escola de música es preveu que baixin un 44% i un 7% les subvencions pel funcionament de serveis socials.
Ligero explicava que en el capítol d’ inversions també es preveu una reducció de les subvenciones respecte al 2013 d’uns 300.000.-€  tot i que l’Ajuntament es mantindrà alerta a la publicació de convocatòries de subvencions per tal d’aprofitar-les en benefici de la ciutat, com es va fer per exemple en cas de les obres de la 4ª planta del Monestir que acollirà el nou Museu “Curar-se en Salut” que han estat subvencionades en un 90%. La regidora destacava que tot i aquests dos factors negatius, la congelació dels impostos es possible gràcies a  de la contenció en la despesa i a la gestió feta els dos anys de govern en negociar a la baixa tots els contractes de serveis reduint així les despeses corrents de funcionament de l’Ajuntament sense rebaixar el nivell dels serveis i posava com a exemples el canvi en la gestió del Festival de la Porta Ferrada, el nou contracte de neteja dels edificis municipals o el de manteniment de l’enllumenat públic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.