CRÒNIQUES DE L’11 DE SETEMBRE

CRÒNIQUES DE L’11 DE SETEMBRE

Segons Informa Radio Sant Feliu A una setmana de la celebració de l’11 de setembre ens arriben les notes d’aquesta celebració de Guíxols per la Independència i d’Esquerra Republicana de Catalunya que us reproduïm textualment:
L’èxit de la Via Catalana!
Hem sumat esforços i metres. Amb un gest tan fàcil com ajuntar les mans la passada Diada Nacional de Catalunya, l’11S2013, vam aconseguir unir tot un país, des del Pertús fins Alcanar, al llarg de 400 kilòmetres i 1.600.000 persones va tenir lloc la Via Catalana cap a la Independència, organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).
Les territorials de la Vall d’Aro (Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro i Castell-Platja d’Aro) vam desplaçar un grup de 650 persones en 5 autocars que varen fer 2 viatges per tal de cobrir els trams 568 i 569 de Caldes de Malavella. A més, al migdia va tenir lloc als porxos de la Vichy Catalan una arrossada popular per 350 persones.
Aquesta fita històrica ha estat possible gràcies a la participació de tots i cadascun de nosaltres, tant les persones inscrites amb el grup col·lectiu de la Vall d’Aro, com tots els que es van desplaçar a nivell particular a qualsevol tram del territori.
Des de Guíxols per la Independència volem agrair a tots i cadascun de vosaltres la vostra implicació i civisme, als 3 Ajuntaments el seu suport amb la logística, a en Josep Morató i en Jordi Montoya per la Gigafoto, a en Joan Faz i en Jordi Valls per les fotos aèries, a l’empresa de càtering El Rebost d’en Bacus d’Amer, a la Vichy Catalan per la seva col·laboració, a Percussió Ganxona per amenitzar la jornada i a Crurisa i Maype pel transport eficient.
Teniu disponible la pàgina web de GxI-ANC http://guixols.assemblea.cat amb els vídeos i imatges de la Via Catalana així com de l’excursió de les Estelades al Cim, i també del passat Assaig de la cadena a la badia de SFG. Ens les podeu fer arribar al correu: guixols.anc@gmail.com. Us hi podeu descarregar també el “Diploma de la Via Catalana” per fer constar que “Jo hi vaig ser. Jo vaig fer història”.
Els catalans ens podem enorgullir un any més del nostre esperit positiu, de la nostra il·lusió i esperança en el futur, de la lleialtat a la pàtria, de la contundència per reclamar allò que mereixem, ser lliures i independents. Entre tots construirem una societat més justa, pròspera i democràtica.
Guíxols per la Independència, així com tota l’ANC, seguirem a peu del canó treballant i reunint esforços per tal de seguir el camí que ens portarà fins a la plena llibertat.
Guíxols per la Independència.
Assemblea Nacional Catalana.
ERC Guíxols i l’11 de setembre
L’ofrena floral al president Irla, un cercavila amb Percussió Ganxona i l’actuació castellera dels Minyons de Santa Cristina van ser els actes d’ERC Guíxols per l’11 de setembre.
Com ja es tradicional la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya va començar el dia 10 on les JERC van fer la 9a edició de la Diada Jove, que aquest any es va haver de fer dins del teatre municipal degut a la pluja. El concert va comptar amb les actuacions dels sabadellencs Vulture Overhead, i dels gironins Morphium.
Per la Diada, ERC Guíxols, acompanyats per Percussió Ganxona van fer un cercavila fins al cementari on es va fer l’ofrena floral al president Irla, que aquest any va comptar amb la participació de Jordi Vilà, regidor a l’ajuntament, de la ciutat, Josep Maria Rufí, president regional d’ERC a les comarques de gironines, i Sergi Sabrià, diputat d’ERC al Parlament de Catalunya.
Finalitzats els parlaments, el cercavila va continuar pels carrers de la ciutat, fins a la plaça del mercat, on els Minyons de Santa Cristina van fer una actuació castellera.
Des d’ERC Guíxols volem felicitar especialment a l’Assemblea Nacional Catalana i a Guíxols per la Independència per l’èxit de la Via Catalana i totes i tots els que veu participar en una jornada de reivindicació nacional. Entre totes i tots ho aconseguirem.
ERC-Guíxols

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.