Els bars clausurats de Platja d´Aro no podran obrir aquest estiu

Els bars clausurats de Platja d´Aro no podran obrir aquest estiu

Segons Informa Diari De Girona L’agost és un mes que, judicialment, és considerat inhàbil, és a dir, que no es fa res. No obstant això, hi ha unes excepcions que la patronal de l’oci nocturn, Fecasarm, i l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro creien que concorrien perquè el jutjat contenciós administratiu número dos de Girona considerés hàbil aquest mes i es pugués pronunciar sobre l’aixecament del precinte de tres bars de Platja d’Aro, el Gib’s, el 900 i el De Gom a Gom (ara anomenat Little Gib’s). La jutgessa, però, considera que les excepcions (en cas d’urgència i la presentació d’un incident de suspensió) no concorren en aquest cas, de manera que en una interlocutòria del 12 d’agost denega la petició de desprecinte dels locals. Cosa que portada a la pràctica significa que els tres locals perdran la temporada turística perquè no podran obrir, almenys, fins el setembre. En aquest sentit, el cap dels serveis jurídics de la Fecasarm, Joaquim Boadas de Quintana, ja ha anunciat que el primer dia de setembre presentaran de nou la petició per poder obrir els locals. La jutgessa, a més, condemna la Fecasarm i l’Ajuntament a pagar les costes causades per aquest incident d’habilitació del mes d’agost.

D’acord amb la interlocutòria, el jutjat argumenta que és incompetent per revisar la denegació que va dictar d’impossibilitat d’executar la sentència de clausura (diu que la revisió correspon al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya), de manera que no procedeix a habilitar el mes d’agost. A més, assegura que els tres locals superen la limitació acústica que tenen en les proves que s’han fet.

No obstant això, la Fecasarm no ho veu així i creu que el jutjat podria haver declarat hàbil aquest mes d’agost atesa la urgència ja que ara és quan més facturen els negocis de la Costa Brava. Els tres bars estan clausurats des dels passat 3 de juny i, segons Boadas de Quintana, els dos empresaris responsables dels tres locals ja porten unes pèrdues acumulades de més d’un milió d’euros, a més de la conseqüència que té que es trobin tancats uns establiments que donen feina a una quarantena de treballadors.

Respecte la interlocutòria de la jutgessa, Joaquim Boadas de Quintana manifesta que ha fet “una interpretació equivocada del precepte que li hagués permès adoptar una mesura extraordinària en un claríssim cas d’urgència atès que ens trobem en època de màxima afluència turística”. D’altra banda, el lletrat defensa que els locals compleixen amb la normativa vigent i que així ho certifiquen els informes i experts en acústica aportats.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.