Platja d´Aro destina als turismes l´aparcament creat per a autocaravanes

Platja d´Aro destina als turismes l´aparcament creat per a autocaravanes

Segons Informa Diari De Girona L’equip de govern del PSC, PP i ICV va posar en marxa l’abril de 2011 un aparcament controlat d’autocaravanes al carrer Roma. No obstant això, no va superar ni aquell estiu perquè amb les eleccions municipals el nou govern (va guanyar CiU, que va fer coalició amb el PP) va eleminar l’ús d’aquest aparcament, que el va destinar a autocars turístics. El canvi no va tenir l’èxit esperat i, l’estiu passat, l’espai va ser compartit per autocars i turismes. Ara, per aquest estiu, l’Ajuntament de Platja d’Aro l’ha destinat íntegrament a turismes. Mentre, s’ha destinat un dels carrers adjacent a les autocaravanes, si bé sense els serveis que disposava l’aparcamet que es va fer exclusivament per a aquests vehicles. Una gestió de l’actual govern que és criticada des del primer dia pels tres grups de l’oposició i que l’alcalde, Joan Giraut (CiU), defensa ja que considera que l’aparcament d’autocaravanes era “una competència deslleial” per als càmpings.

Així, l’àrea que inicialment estava destinada a autocaravanes (amb una limitació d’estada de 48 hores, costava vuit euros diaris i disposava de connexió d’aigua, enllumenat públic i la possibilitat d’abocar aigües negres) ha passat en tres anys per a tres usos, acabant ara per als turismes. En tot cas, està disponible per a autocaravanes de l’octubre al març, quan els càmpings estan tancats, ha concretat Giraut.

Les queixes de l’oposició respecte aquest assumpte han estat recurrents des de l’inici del mandat, com recorda la portaveu socialista Dolors Padilla, i alcaldessa quan es va tirar endavant l’àrea per autocaravanes. Padilla veu “patètica” la gestió de l’àrea feta per l’actual govern. Així, critica que és un espai que reclamaven els usuaris d’autocaravanes, que es va habilitar i que ara “se’ls hi negui”. I veu que l’eliminació de l’àrea “és de molta curta volada per un municipi turístic com el nostre”. Des d’ICV, Pedro Torres hi afegeix que l’eliminació de l’àrea és “un tema de rencor polític” del govern i recorda que la regidora de Turisme, Imma Gelabert, té un càmping. Estel Rodríguez, d’ERC, també critica que la nova ubicació dóna mala imatge i que els autocaravanistes tiren les aigües residuals a qualsevol lloc. Els tres grups coincideixen que l’àrea no era competència pels càmpings.

Giraut explica que el canvi d’autocaravanes a autocars turístics responia a una reclamació dels hotelers, que CiU portava al programa. En tot cas, reconeix que va ser “molt infrautilitzat” pels autocars, cosa que ha derivat en aparcament per turismes. També concreta que l’àrea per autocaravanes era “competència deslleial als càmpings”, dels quals va rebre queixes. En aquest sentit, concreta que si bé Gelabert té un càmping, les queixes provenen de tot el sector. Finalment, nega que actui per ressentiment cap a l’anterior govern (per exemple, ha conservat projectes com els horts urbans) i afirma que l’aparcament per turismes “és útil” i que “la situació actual [de les autocaravanes] és millor que abans, que estaven disseminades, i ara es concentren en un carrer”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.