NOU MECANISME PEL RELLOTGE DE L’AJUNTAMENT

NOU MECANISME PEL RELLOTGE DE L’AJUNTAMENT

Segons Informa Radio Sant Feliu Ja fa temps que el rellotge de l’Ajuntament de Sant Feliu es va aturar quan faltaven 5 minuts per les 2 i en aquest punt horari, la maquinària va dir prou. Aquest fet ha generat demandes constants dels ciutadans que el volen veure funcionant atès que dóna sensació de normalitat en el dia a dia i no fa bon efecte que estigui avariat.
Consultat l’alcalde per comentar aquesta qüestió, responia que és qüestió de poques setmanes tornarà a fer la seva funció i que, abans de prendre una decisió definitiva, s’han fet diverses consultes i trasllat de la maquinària a llocs com Roquetes, on hi ha professionals especialitzats en la reparació de rellotges de torre que poden fer les peces però, esdevenia complicat i car a més que la precisió no estava garantida del tot si al pèndul no se li adheria un electro-iman connectat a un rellotge electrònic que acceleraria o alentiria la seva cadència per tal de controlar el moviment de les agulles de forma precisa.
Com que, segons Joan Alfons Albó, sembla ser que el rellotge no té un excés de pedigree, segons es desprèn d’una acció prèvia a través d’una associació, que és la que es va encarregar d’arranjar els de les catedrals de Girona i la de Barcelona, es va decidir apostar per noves tecnologies, solució que no afectarà a l’efecte que el rellotge té actualment a la part exterior.
El nou mecanisme possibilitarà que toquin els quarts, les hores i algunes accions complementàries que amb l’antic no eren possibles com ara que a les nits s’atenuï el seu so o bé que a alguna hora del dia, o bé en dates assenyalades, pugui tocar notes com les de l’himne de Sant Feliu (el Juny de Juli Garreta), o bé en diades com l’11 de setembre, les d’Els Segadors.
Quant al mecanisme antic, que té el seu atractiu per l’antiguitat que acumula, es farà funcionar, sense esfera, en algun punt de la casa consistorial.
En els darrers dies s’estaven reunint els pressupostos de les tres empreses que participaran en el concurs i el cost serà d’uns 6.000 euros, pels quals ja es va fer reserva d’una partida, que farà possible que en poques setmanes es restableixi el funcionament de l’emblemàtic rellotge de l’Ajuntament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.