L’Ajuntament fa un esforç d’inversió per millorar les escoles i centres públics

L’Ajuntament fa un esforç d’inversió per millorar les escoles i centres públics
L’Ajuntament millora les escoles i centres públics

El nou curs escolar comença amb millores en els centres educatius públics, que han estat invertits des de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.
La regidora d’Educació, Fina Cosp, indica que “són diverses obres per tal que el curs escolar s’emprengui amb més comoditats de cara a l’alumnat i el professorat que hi treballa”.
De totes les inversions la més important, com és lògic, és la posada en marxa de la nova escola bressol Mas Balmanya. Amb 610.47 metres quadrats de superfície total, el nou centre disposa de 6 aules (260.44 m2), 1 sala polivalent (91.85 m2), 1 sala de reunions (20.60 m2) i altres serveis (237.58 m2). El pati i els espais exteriors arriben als 1180 m2, vuitanta dels quals corresponen a un pati d’esbarjo adaptat per a nadons.
Els serveis que s’ofereixen a la nova escola bressol, que es complementen amb el centre L’Oreneta, són:
-Educació infantil a partir dels 4 mesos fins als 3 anys.
-Menjador.
-Obertura del centre: des de les 7,45 fins les 19,00 h.

ACTUACIONS REALITZADES EN LES DIFERENTS ESCOLES I CENTRES EDUCATIUS

COL.LEGI GAZIEL:
S’ha potenciat les possibilitats de l’alarma antirobatoris (2.317,28 eur), s’estan substituint 21 finestres de fusta per unes altres d’alumini. Alhora s’ha fet la transformació d’un lavabo de noies per acabar esdevenint un de mixt, s’ha millorat la protecció en portes corredores. S’ha arranjat i protegit el frontal de la cuina i s’han fet diverses reparacions de la teulada de l’edifici nou. Tot plegat puja a una inversió de 27.377,19

COL.LEGI BALDIRI REIXACH
L’Ajuntament hi ha invertit 23.475,52 euros, i les inversions han consistit en:
Rehabilitació i condicionament de zones afectades per degoters a la coberta.
Canvi de 21 finestres de ferro per noves finestres d’alumini
Canvi de la coberta del vestíbul de ferro, per alumini.
Tot i que la inversió està aprovada i tira endavant, algunes obres es faran un cop hagi començat el curs, però sempre fora de les hores lectives o en caps de setmana.

COL.LEGI L’ESTACIÓ
Amb una inversió de 18.053 euros, l’Ajuntament ha arranjat el paviment de dues aules del parvulari de l’aula d’acollida, ha millorat la pintura de diversos punts del centre i ha millorat la calefacció del parvulari.

IES SANT ELM
Pel que fa a l’Institut Sant Elm l’Ajuntament està arranjant la tanca protectora que separa el centre de la pineda propera. La inversió per l’Ajuntament ha estat de 5.385,40 euros.

A banda d’aquestes actuacions, l’Ajuntament ha aprofitat la contractació dels treballadors del Pla Especial d’Ocupació per tal que es contribueixi a arrodonir i millorar diferents equipaments.

Aquests treballadors, junt amb la Brigada Municipal, han arreglat diferents parts de les cobertes de l’Escola L’Estació que presentaven problemes, han arreglat algunes canonades amb desperfectes, han col.locat una doble xarxa de protecció a la pista poliesportiva i han arreglat desperfectes de la teulada del parvulari.

Quart curs d’Alemany a l’EOI

L’Escola Oficial d’Idiomes de Sant Feliu de Guíxols (EOI) estrena curs amb una novetat, la posada en marxa del Quart curs de llengua alemanya (cosa que obre la porta a estudiar, ni que sigui en part, el segon cicle d’alemany a Sant Feliu de Guíxols. L’Escola d’Idiomes compta ara amb el cicle complet d’anglès (cinc cursos), el cicle primer de francès (tres cursos) i el cicle primer i part del segon d’alemay (quatre cursos).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.