Curs d’estiu de la UdG sobre Medicina rural

Curs d’estiu de la UdG sobre Medicina rural

Els propers 9 i 10 de juliol, se celebra el II Curs d’Estiu sobre Medicina i Salut en el món rural: una perspectiva actual. Enguany, les jornades són obertes a tothom qui hi estigui interessat sense necessitat de matricular-se (excepte per qui li interessi obtenir crèdits de lliure elecció o tenir el certificat d’assistència). Les sessions programades se celebraran a l’edifici del Monestir, seu del Museu d’Història- Espai del Metge i de la Salut Rural (Pl. Monestir s/n. 17220 Sant Feliu de Guíxols).

Divendres 9 de juliol, el curs s’iniciarà a les 10.15h amb la benvinguda institucional i seguidament les conferències: “Els professionals de la salut en els orígens de la Catalunya contemporània” (10.00h), a càrrec de Joaquim M. Puigvert (director de la Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut en l’Àmbit Rural, UdG); “La contribució dels professionals de la salut a la història de la ciència i de la medicina” (11.45h), a càrrec d’Alfons Zarzoso (conservador del Museu d’Història de la Medicina de Catalunya); i “Patrimoni que ens ajuda a repensar la salut en l’àmbit rural: l’Espai del Metge i de la Salut Rural de Sant Feliu de Guíxols” (12.45h), a càrrec de Sílvia Alemany (directora del Museu d’Història-Espai del Metge i de la Salut Rural) i Laura Francès (Espai del Metge i de la Salut Rural). La tarda de divendres es divideix en una conferència sobre “La contribució actual dels serveis sanitaris com a element de fixació de la població en el món rural” (16.00h), a càrrec d’Ignasi Aldomà (professor de geografia de la Universitat de Lleida; i seguidament una Taula rodona sobre “La medicina i la infermeria en el món rural avui. Pràctiques i experiències professionals” (17.00h), moderada per Ricard Herrero (metge a Santa Cristina d’Aro) i amb la participació d’Imma Caubet (metgessa pediatra de l’Hospital de Viella), Ramon Tarrés (metge a  Vilajuïga), Pili Monreal (professora de psicologia a la UdG) i Alícia Baltasar (professora d’Infermeria a la UdG).

Dissabte 10 de juliol la jornada comença amb la conferència “Dels partits mèdics a l’Agència de Salut” (10.00h), a càrrec de Francesc  Xavier Carreras (metge) i seguidament se celebraran dues taules rodones. La primera d’elles tractarà sobre “Farmàcia i veterinària en el  món rural avui: pràctiques i experiències professionals” (11.45h), moderada per Martí Pumarola (professor de veterinària a la UAB) i  amb la participació de Jaume Cornelles (farmacèutic a Montagut), Francisco Mateo del Pozo (Associació de Farmacèutics Rurals de Catalunya) i Bernat Serdà (president del Col•legi Oficial de Veterinaris de Girona); i la darrera sobre “Les administracions públiques i la  salut en el món rural” (13.00h), moderada per Joaquim M. Puigvert i amb la participació de Marta Pedrerol (directora dels Serveis  Territorials de Salut a Girona) i Maria Luisa de la Puente (directora general de Planificació i Avaluació del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya). A continuació (13.45h) Cloenda del II Curs d’Estiu a càrrec de les autoritats.
La darrera de les sessions serà la tarda de dissabte i consistirà en una sortida d’estudi als masos de la Vall d’Aro (sortida a les 17.00h  del Museu d’Història en cotxes particulars) i anirà a càrrec de Jordi Vivó (professor UdG).

Per a més informació: www.fundacioudg.org / Museu d’Història: 972821575 / 

museuhistoria@guixols.cat museuhistoria@guixols.cat

Qualsevol persona podrà assistir a qualsevol ponència de forma gratuïta.

 www.guixols.cat

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.