TINGUES CURA DEL CABELL A L’ESTIU

TINGUES CURA DEL CABELL A L’ESTIU

Amb l’estiu arriba el calor,la platja, el sol, caminades, mes esport a l’aire lliure i com a consequència el cabell a part de la pell es un element del nostre cos que mes s’en pot resentir.

El primer que hem de vigilar es el que mengem,ja que els cabells s’alimentem del que ingerim (aliments amb proteína: ous , formatges sense greix, iogurts, llenties…; vitamines del grup B: Llevat de cervesa, cereals integrals). Si el cabell es gras reduir drasticament el consum de grasas, sucres i carbohidrats i substituir-los per oli d’oliva cru, mel i cereals integrals.

La dita de que rentar el cabell sovint es dolent es completament falç, es pot rentar diariament si es necessàri, si el verdader xampú es natural. Aquests no fan molta espuma, i cal posar-ne molt poc , l’espuma be dels components quimics que els posen i si cal posar-ne molt es que està diluit.

Escollir el xampu adequat per el tipus de cabell i posar l’aigua suficient per treballar-lo amb les mans. No posar-lo directament a les parts mes castigades ja que els farem mes fràgils, i concentrar-nos en el “cuero” del cabell, intentant esbandir-lo sempre amb aigua el mes freda posible per tancar les escamas i fer que brilli.

A l’estiu un xampu de rentats frequents tindra una composició mes neutre i ens ajudara a paliar els efectes nocius tant del cloro de les piscines, com de la salabro del mar; pel contrari a l’hivern un bon acondicionador ens protegirà els cabells del smog, la boira, la pluja i la contaminació.

Els cabells mullats despres de banyar-nos a la platja millor evitar raspallar-los i si ens han quedat molt enredats fer-ho amb una pinta amb les separacions com mes amples millor. Evitar portar-lo sempre lligats i deixar-lo secar a l’aire lliure per tal de regenerar-lo i deixar-lo respirar.

Elisabeth Fischer

Dipl.en Herboristeria/dietética

Univ. De Valencia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.