Els serveis mínims maquillen els carrers, però la vaga no s´atura

Els serveis mínims maquillen els carrers, però la vaga no s´atura

Segons Informa Tribuna Ganxona La majoria de carrers del centre ciutat dissabte al matí estaven nets, sense contenidors desbordats de bosses d´escombraries. I segons espera l´Ajuntament,  avui mateix la resta de la ciutat haurà recuperat la normalitat que va perdre dilluns passat. Això, segons el consistori, s´haurà aconseguit pel compliment dels serveis mínims o bé perquè l´empresa Cespa hauria fet treballar més personal del que es fixa als serveis mínims, segons els sindicats. Aquests van anunciar ahir que dilluns mateix denunciarien l´empresa per “vulneració del dret a vaga”. D´aquesta manera, les crítiques que durant tota la setmana de vaga ha estat fent l´Ajuntament pel no-compliment dels serveis mínims, ara se´ls ha girat i són els sindicats qui denuncien l´incompliment d´aquests serveis mínims. La nit de divendres a dissabte “van sortir dos equips de més”, va afirmar Xavier Vives, delegat de CCOO, que va assegurar que s´havien portat escombriaires de fora.

Si es compleixen les previsions, avui els carrers de Sant Feliu ja recuperaran la normalitat i no hi ha d´haver desbordaments de contenidors. Tot i aquesta aparença, el problema continua i sembla difícil de solucionar. Aquest punt també varia segons les fonts. L´empresa ha proposat que el comitè prorrogui el conveni col·lectiu fins al 2015, augmentant-los aquell IPC. Però els sindicats s´hi oposen i mantenen l´exigència que alguns aspectes de la nova llei laboral estatal no es puguin complir. L´empresa s´enroca i la vaga continua. Mentrestant, els ciutadans, des de dilluns passat, en pateixen les conseqüències.

La matinada d´ahir, els serveis mínims, acompanyats d´agents dels Mossos d´Esquadra i la policia local van començar a netejar el centre. Però la gran quantitat de brossa acumulada en va alentir els treballs. Així, per exemple, només a la placeta de Sant Joan es van estar tres quarts d´hora per recollir les bosses dels contenidors. “Només poden fer la recollida dues persones; els sindicats vigilaven que no ho fes ningú més”, va lamentar Joaquim Clarà, regidor de Servis Municipals. Clarà va denunciar que els sindicats prenen Sant Feliu com “un laboratori” per a les seves reivindicacions, perquè fins ara “la companyia i l´Ajuntament s´han abaixat els pantalons”. L´alcalde Joan Alfons Albó va criticar els serveis mínims: “els mateixos que es van aplicar en la vaga que es va fer a final de l´octubre de 2010”, en un moment de temporada diferent.

Sou d´escombriaire, 27.000€ l´any

A Cespa i a Ajuntament han contraatacat la vaga fent públics els sous mitjans dels seus treballadors. És un fort impacte si es té en compte l´alt índex d´atur i els baixos salaris que es paguen. Per tant, segons les 35.000 fulls volants distribuïts per Sant Feliu, segons fonts municipals, i segons va publicar l´alcalde al seu Facebook, un escombriaire cobra 27.000 euros bruts a l´any i 34.000, un conductor nocturn. “Com si cobren 2 quilos al mes: és el que fixa el conveni; guanyen el que està fixat” va dir Vives.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.