Es presenta el llibre del Castell de la Roca.

Es presenta el llibre del Castell de la Roca.
La presentació del llibre va acabar amb una pujada al castell i una explicació in situ de la vida del castell termenat, de les seves relacions amb els veïns de la vall, el monestir de Sant Feliu i el sagristà de la Catedral de Girona.

El passat dia 16 de maig i dins dels actes de la Festa de Sant Baldiri es presentà el llibre El castell de la Roca. Les empremtes d’una fortalesa fantasma a Solius, escrit pels investigadors Francesc Aicart Hereu, Marc Auladell Agulló i Jordi Vivo Llorc; la presentació anà a càrrec de l’historiador Joan Vicens.
Aquest és el tercer llibre editat mercès al conveni existent entre l’Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i l’Ajuntament de Santa Cristina. El llibre fa un repàs de la història de la vall de Solius incloent un recull d’evidències d’hàbitat des de la prehistòria fins a l’època carolíngia; no obstant això, es fa un especial estudi de l’època medieval (segles XI-XIV) i la seva implicació durant les guerres carlines del segle XIX.
Els altres dos llibres publicats conjuntament amb l’Institut de Recerca Històrica són La Plana Basarda: Història i arqueologia d’un jaciment maleït,l’any 2006 i el 2008 L’Església Vella de Santa Cristina d’Aro: Del monument tardoantic a l’església medieval.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.