Un catàleg distribuït a Sant Feliu mostra part de l´obra del possible futur museu Thyssen

Un catàleg distribuït a Sant Feliu mostra part de l´obra del possible futur museu Thyssen

Segons Informa Tribuna Ganxona La col•lecció de pintura catalana de Carme Cervera, baronessa Thyssen-Bornemisza, es pot consultar des d´aquesta setmana a una vintena d’establiments comercials de Sant Feliu de Guíxols, gràcies a una iniciativa impulsada per “Engrescats pel Thyssen”, una plataforma ciutadana que va néixer el passat mes de juliol amb la intenció d’informar i impulsar el projecte de museu Thyssen a la nostra ciutat.Curiosament, fins ara, les obres d’art d’aquesta col•lecció,  que hauran d’integrar el fons principal del museu, cedides per 25 anys a la ciutat per la seva propietària, eren un interrogant per a la majoria dels guixolencs. Malgrat tot, el catàleg  que les mostra estava editat des de 2004 per la Fundació Thyssen-Bornemisza.
“Engrescats pel Thyssen” ha fet les gestions per portar el llibre-catàleg a les llibreries, museu, biblioteca i altres establiments de la ciutat que mostren el llibre de manera destacada als seus aparadors en un faristol que fa difusió de la campanya i convida a la ciutadania a col•laborar amb la plataforma.

Al llibre, que es va editar arran d’una exposició al Thyssen de Madrid, s’hi mostren les obres de 66 autors des del naturalisme al noucentisme, de  finals del segle XIX fins ben entrat el segle XX . “La catedral dels pobres” de Joaquim Mir és una dels pintures més senyeres. Altres autors són Isidre Nonell, Anglada Camarasa,  Amadeu Meifren, Marià Fortuny, Opisso, Durancamps, Santiago Rusiñol, Torres García, Vayreda i Josep Amat, molt lligat a Sant Feliu i als paisatges de la Costa Brava. Des d’aquesta exposició la baronessa ha anat adquirint noves obres d’aquest període, que hauran de formar part del fons que vol exhibir a Sant Feliu.
El propòsit principal d’”Engrescats ple Thyssen” és difondre el coneixement del projecte entre els ciutadans. Amb aquest objectiu la plataforma està preparant l’organització d’un gran acte públic per donar a conèixer l’abast cultural, social i econòmic que el Thyssen representarà per Sant Feliu i la zona centre de la Costa Brava.
Una altra iniciativa en marxa és un treball  amb dibuixos sobre les obres d’art del fons entre les escoles de Sant Feliu i altres localitats de la Vall d’Aro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.