Èxit de participació en la 3ª edició del “FESTIGUAU! una diada de gossos” de Santa Cristina d’Aro

Èxit de participació en la 3ª edició del “FESTIGUAU! una diada de gossos” de Santa Cristina d’Aro

El passat diumenge 25 de setembre Santa Cristina d’Aro va celebrar el seu tercer “Festiguau! Una diada de gossos” (de 11h a 14h a la plaça del mercat) un cop més amb gran èxit de participació. Durant el matí es van portar a terme activitats tals com exhibició d’Agility, exhibició d’obediència i habilitats canines i el “concurs” de gossos obert a tothom, en el qual es van inscriure prop de 130 gossos i van quedar una vintena més sense poder-ho fer degut a la desbordant participació. Així mateix aquest any, davant la presència de més associacions protectores d’animals que en anys anteriors, es va incloure la desfilada de gossos en adopció.

Els assistents al “Festiguau!” van poder gaudir de l’espectacle ofert pels gossos procedents de l’Agility Club Girona els quals, guiats pels seus propietaris, van demostrar un cop més que estan en forma amb els seus salts i domini dels obstacles. També van demostrar la seva obediència i agilitat amb els frisbies sota la mirada dels cents d’espectadors que es van concentrar a la plaça del mercat sense perdre detall. Seguidament a l’exhibició i a la desfilada de gossos en adopció es va iniciar el “concurs” per a tots els gossos assistents sense cap mena de requisit de pedigrí, entrenament o estilisme. Una multitud de gossos de totes mides, edats i races van desfilar, un a un, arribant quasi a 130 participants, superant així els càlculs previs de participació.  Els improvisats “models” van passejar amb els seus amos mentre el jurat (format per professionals del món del gos i membres de les protectores) puntuaven i decidien quins eren els guanyadors de les diferents categories: el més trapella, el més vergonyós, el més guapo, el més glamurós, el més jove, el més veterà, el més pelut i el que s’assembla més a l’amo. Tots els gossos participants van rebre una bossa
d’obsequis així com un diploma acreditatiu, a més els afortunats guanyadors van rebre altres premis tan per ells com pels seus amos. Al final del concurs, i per fer més amena l’espera mentre el jurat deliberava, es va realitzar el sorteig d’altres productes i premis. Totes les mascotes i els seus propietaris van marxar a casa satisfets i segurament esperant tornar a gaudir del proper “Festiguau!” ja que, tal i com es va constatar durant les inscripcions, la majoria dels participants han assistit a les anteriors edicions.

En el ”Festiguau!” d’aquest any han participat varies protectores d’animals –Rodamón, Galgos 112, Bu Bup Parc, Protectors dels Animals del Gironès, Canae i Amics dels Animals Balenyà i Seva- que han ofert informació i han comptat amb la presència d’alguns dels seus gossos recollits, realitzant-se varies adopcions al llarg del matí al igual que ha succeït en les anteriors edicions de la festa. Així mateix, mitjançant els tríptics confeccionats i la informació facilitada per la Policia  Local en el seu stand, durant el “Festiguau!” també s’ha portat a terme la campanya per a una tinença responsable de gossos, incloent informació sobre el cens de l’animal, el comportament a la via pública o consells de civisme.

Festiguau!, organitzat per l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, ha comptat amb la col•laboració de l’Agility Club Girona, d’empreses de productes canins com Advance, Royal Canin i Forza 10, i d’establiments de Santa Cristina d’Aro com la residència canina “La Reserva” i el Centre Veterinari Santa Cristina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.