El debat pel sou d’Albó s´acabarà decidint al jutjat.

El debat pel sou d’Albó s´acabarà decidint al jutjat.

Segons informa Tribuna Ganxona el  ple extraordinari que Tots per Sant Feliu havia forçat per reprovar l´alcalde i el vicealcalde, arran del cobrament del sou d´aquest últim càrrec abans que s´aprovi oficialment, es va girar com un bumerang en contra del grup de l´oposició i va acabar com el rosari de l´aurora, ja que TSF va anunciar que durà el cas als jutjats.

Els informes elaborats pel secretari i la interventora municipals van desestimar que els pagaments fossin il·lícits, ja que retribueixen la dedicació de Pere Albó com a primer tinent d´alcalde, en espera que el canvi del reglament municipal (ROM) sigui definitiva i pugui ocupar la vicealcaldia ganxona.

El secretari plantejava dues possibles solucions al fet que el pressupost consigni la retribució en concepte de vicealcalde: la modificació provisional del nom de la partida o el cobrament retroactiu. La interventora, però, ho va deixar en mans de l´alcalde, Joan Alfons Albó, que es va mostrar partidari de no fer-hi canvis. L´alcalde defensa el principi d´economia d´actes administratius i el fet que els salaris de vicealcalde i primer tinent d´alcalde, a igual dedicació, seran equivalents.

Allau de retrets

La resolució del cas va deixar el portaveu de TSF, Carles Motas, amb pocs arguments. Va emprar un to conciliador, incidint en l´errada administrativa del pressupost i en la voluntat que s´adoptés una de les dues solucions plantejades pel secretari. També va defensar que l´oposició té el deure de “fiscalitzar”, però els portaveus del PSC i CiU, Joan Vicente i Pilar Giró, respectivament, van passar a l´atac. Vicente va dir que els arguments jurídics s´havien “ensorrat com un castell de cartes”. I l´alcalde els va acusar d´ haver “mentit als ciutadans”, “pressuposat que funcionaris cometien irregularitats” i “difamat el govern”.

Les reprovacions es van rebutjar amb el vot contrari del govern (CiU-PSC), les abstencions d´ERC, el PP i ICV i l´únic vot favorable de TSF. També es van desestimar les al·legacions del grup a la figura del vicealcalde. I, després del ple, TSF va anunciar que durà els cobraments al jutjat tot sostenint que el càrrec no existeix i “el govern no vol admetre l´error”.

A banda, el ple va aprovar que el teatre municipal dugui el nom de Narcís Masferrer. ERC es va abstenir perquè hauria preferit un debat més participat, igual que ICV i TSF, que tot i així van donar-hi suport. Albó va prometre un protocol per posar noms a espais i edificis.Però la introducció d´un altre punt diferent en l´ordre del dia del ple que havia convocat TSF va desencadenar una segona polèmica afegida. L´alcalde va defensar que és legal però, segons el grup de l´oposició, no s´hi podia incloure cap punt més en què els convocants no estiguessin d´acord i, per tant, Motas també va anunciar que impugnarà la convocatòria de la sessió perquè es repeteixi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.