ALERTEN QUE LA POLICIA DE SANT FELIU ESTÀ A PUNT DEL COL·LAPSE

· Quatre sindicats denuncien la situació en què es troben els efectius

· Demanen la dimissió del regidor de Seguretat

· Critiquen que s’hagi adquirit un radar en comptes d’armilles antibales

780_0008_5404761_301825d3e4db9a5fcb6ea19c1846ec0d

Els sindicats CCOO, UGT, CSI-F i SPPM-CAT denuncien en un escrit conjunt que la situació de la policia local de Sant Feliu de Guíxols està “a punt del col·lapse”. Així ho fan saber en un document que han entrat a l’Ajuntament en què, a més, sol·liciten la dimissió en caràcter immediat del regidor de Seguretat, Jordi Vilà. Un dels motius que concreten els quatre sindicats és la inseguretat amb què treballen els efectius policials. En l’escrit alerten que per tercera vegada s’han licitat les armilles antibales, però que, a l’hora de realitzar la compra, “els diners destinats a aquesta finalitat han desaparegut”. “La protecció dels seus policies no és important per a aquest consistori ni per al regidor de la policia”, diuen.

Per altra banda, la carta, que va ser registrada a l’ajuntament dimecres, afirma que transcorreguts més de cent dies des de l’inici del mandat, el regidor de Seguretat no ha accedit a reunir-se formalment amb els representants sindicals. “L’única interacció amb el regidor han estat petites converses en trobades casuals al carrer o als passadissos de l’ajuntament”, expliquen.

Per il·lustrar “la manca d’esperit de treball i solució de problemes”, els sindicats exposen en la seva carta una sèrie de mancances en el cos policial. Entre aquestes hi ha situacions i condicions de treball precàries, com ara la falta de vehicles, existència de patrulles unipersonals i designacions arbitràries. Així mateix els quatre sindicats denuncien que no es respecten els serveis mínims, hi ha una manca de comandaments als serveis o falta de material, com per exemple que no es poden fer controls d’alcoholèmia per falta de material. Així mateix denuncien l’incompliment reiterat del conveni.

Font de la notícia : El Punt Avui

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.