S’obre el període de matriculació per al III Curs d’estiu de la càtedra Martí Casals

S’obre el període de matriculació per al III Curs d’estiu de la càtedra Martí Casals

Tothom qui hi estigui interessat, ja pot fer la matrícula d’inscripció al III Curs d’Estiu de la Càtedra Martí Casals, que enguany tractarà sobre “Medicina i Salut en el Món Rural: Àfrica i Europa des d’una Perspectiva Comparada”, i que se celebrarà a Sant Feliu de Guíxols els propers 9 i 10 de setembre de 2011.

Amb aquesta tercera edició, la Càtedra Martí Casals pretén ampliar la perspectiva de la primera i segona edició dels cursos d’estiu sobre medicina i salut en el món rural. En efecte, després de reflexionar sobre el passat i el present de la salut en el món rural català, volem plantejar-nos tota una sèrie de qüestions que ens convidin a repensar la mateixa temàtica però des d’una perspectiva més global i internacional. En concret, el curs pretén donar resposta a les següents qüestions relacionades amb la salut en el món rural Àfrica i europeu: quin tipus de relacions es donen entre la medicina tradicional i la medicina científica en els dos continents? Quins problemes de salut eradicats d’Europa continuen sent problemes de salut de primer ordre a l’Àfrica? Quin és el paper actual dels professionals de salut cooperants a l’Àfrica? Com cooperen les universitats en qüestions de salut?

Totes aquestes qüestions es plantejaran a partir de ponències realitzades per experts, ja siguin de caràcter general o en la presentació de casos particulars, com també en taules rodones, que donaran l’oportunitat de donar a conèixer experiències concretes de cooperació sanitària.

 Per informació i inscripcions: UdG Formació (Tel. 972210299 / A/e. info.fundacioif@udg.edu / www.fundacioudg.org).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.