Visita cultural de l’Associació d’Amics del Museu de Sant Feliu de Guíxols a Lloret de Mar

Visita cultural de l’Associació d’Amics del Museu de Sant Feliu de Guíxols a Lloret de Mar

El passat dissabte 30 d’Abril, unes 35 persones entre socis de l’Associació d’Amics del Museu i gent interessada per la cultura,  van visitar alguns dels elements patrimonials més interessants de Lloret de Mar.

La primera visita del matí va ser als Jardins de Santa Clotilde, magnífic jardí mediterrani encarregat pel Marquès de Roviralta i dissenyat per Nicolau Rubió i Tudurí, a la manera dels antics jardins, suaus i alhora austers, del Renaixement italià.  A la passejada va acompanyar l’Anna Fuentes, directora del Museu del Mar de Lloret, que va fer una visita guiada.

Després d’aquest magnífic inici de jornada, en Joan Domènec, historiador lloretenc, ex- alcalde de Lloret i ex- delegat de cultura de la Generalitat de Catalunya a Girona, els va acompanyar a Can Saragossa. En aquest antic mas, va explicar l’exposició sobre el món ibèric, la col·lecció de pintures i dibuixos de Joan Llaverias, i finalment va fer una breu però completa pinzellada de l’evolució històrica de Lloret de Mar.

Amb un bon àpat a Can Tarradas i una passejada pel cast antic de la vila, van acabar la jornada amb la visita al Museu del Mar, ubicat a l’antiga Casa Garriga, on amb una musealització didàctica i lúdica, s’explica la història de Lloret i la seva estreta vinculació amb el mar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.